Register

A password will be e-mailed to you.

Prvý bol Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, druhý Mad Max, na rad prišiel ďalší adept. Tretím titulom vo vianočnej zľavovej akcii spoločnosti Sony je remaster kolekcia Uncharted: The Nathan Drake Collection, v ktorej nemáte iba jednu hru, ale rovno celú trilógiu vynikajúcich, third-person akčných adventúr od Naughty Dog.

Vôbec nezáleží na tom, či ste PC hráč, alebo preferujete konzolu. Uncharted pozná každý jeden fanúšik hier. Nejeden titul si Uncharted zobralo ako svoj vzor, spomenúť môžeme napríklad reboot značky Tomb Raider z roku 2013. Prvý diel série s názvom Uncharted: Drake’s Fortune vyšiel v roku 2007, sequel Uncharted 2: Among Thieves dorazil o dva roky neskôr (2009) a záver PS3 trilógie, nazvaný Uncharted 3: Drake’s Deception, nám Naughty Dog naservírovali opäť s dvojročným odstupom od predošlej časti (2011). Prvý diel má na stránkach serveru Metacritic priemer 88%, sequel, považovaný za najlepšiu časť má 96% a záver trilógie si drží priemer hodnotení na 92%.

#03

Okrem hlavnej trilógie vyšiel aj diel pre handheld PS VITA, nazvaný Uncharted: Golden Abyss. Jednalo sa o prequel k prvému dielu a o vývoj hry sa nepostarali Naughty Dog, ale Bend Studio. Hodnotenia oproti titulom od Naughty Dog trochu klesli, no aktuálnych 80% je stále vysoké číslo. Bohužiaľ, tento diel v kolekcii nenájdete, avšak podľa autorov (Bluepoint Games) remaster kolekcie je možné, že časom titul prevedú z PS VITA na PlyStation 4 vo vylepšenej verzii.

Kolekcia obdržala 50% zľavu, takže ak si to prerátame, dostaneme sa na približne 10 € za jeden diel, čo je skutočne lákavé. V našich končinách si hru môžete zaobstarať od približne 42 €, takže ak ste náhodou Uncharted nikdy nehrali a vlastníte PlayStation 4, vytiahnite kreditku a kupujte. Tento klenot za to naozaj stojí, navyše každý diel remaster kolekcie obsahuje CZ titulky (pôvodne obsahoval titulky v CZ jazyku iba tretí diel).

Budúci rok, osemnásteho marca, príde štvrtá časť s názvom Uncharted 4: A Thief’s End, ktorá by podľa slov autorov mala uzatvoriť príbeh Nathana Drakea, hlavného hrdinu celej série. Už od oznámenia ide o jeden z najočakávanejších titulov a nasledovná gameplay ukážka z tohtoročnej výstavy E3, Vám názorne ukáže, prečo tomu tak je.

Komentuj!