Register

A password will be e-mailed to you.

Vo svojom vystúpení na summite GeekWire 2015 šéf Xboxu Phil Spencer vyhlásil, že si nebol nikdy istý, ako dopadne prebiehajúca vojna súčasnej generácie konzol Xbox One a Playstation 4 medzi Microsoftom a Sony. “Ja neviem,” odpovedal Spencer na otázku, či by Xbox mohol poraziť PlayStation. “Majú obrovský náskok a skvelý produkt.”

Táto porcia sebakritickej úprimnosti bola dosť nečakaná. Celý rozhovor s Philom Spencerom je zaznamenaný vo videu nižšie, približne od času 02:15.

Spencer pokračoval v jeho úprimnej spovedi pred očami účastníkov konferencie. Vyjadril sa, že komentáre nadriadených z Xboxu a Microsoftu pred vypustením Xbox One mali veľmi negatívny vplyv na vývojárske tímy (mená nadriadených radšej nespomenul): “Pokiaľ ste pracovníkom organizácie s tisíckou zamestnancov, pričom slová a činy vašich nadriadených sa snažia iba pošpiniť a zhanobiť tvrdo vydreté výsledky, na ktorých ste aj cez víkendy pracovali celé tri roky, začnete sa pýtať samého seba prečo to vlastne robíte.”

Dodal, že odkedy je šéfom Xbox divízie, jeho najväčšou snahou je motivovať svojich podriadených a pomáhať im získať naspät dôveru vo svoje schopnosti. A to aj napríklad projektom spätnej kompatibility Xbox hier, ktorý spomenul ako príklad toho, aké prínosy dokážu ponúknuť členovia jeho tímu. “Musím uznať, že za 18 mesiacov čo som vo funkcii, sa pomocou tohto prístupu zvýšila aj denná produktivita vývojárov.”

Zatiaľčo funkcie ako spätná kompatibilita môžu pomôcť Xboxu v konkurenčnom boji so Sony a ich Playstation 4, Spencer sa vyjadril, že poraziť Sony nie je ich ultimátnym cieľom: “Už nie sme motivovaní bojom so Sony. Sme motivovaní získať čím viac zákazníkov.”

“Musím si zaslúžiť každého nového zákazníka. Mojím najväčším nepriateľom je apatia.”

Komentuj!