Register

A password will be e-mailed to you.

Hoci zlatá éra Hviezdnych Vojen vlastne dávno skončila (a aktuálne je otázne či sa niekedy vráti), napriek tomu sa tu a tam objavia atraktívne projekty spadajúce pod hlavičku tohto filmového fantasy. Prichádzajú doposiaľ neznáme tituly, avšak, po vzore moderných štandardov, starší veteráni dostávajú nový kabátik, aby si ich užili aj generácie nepobozkané deväťdesiatkovým Star Wars šialenstvom. Jedi Power Battles spadá práve do druhej zmienenej kategórie.

Je pravdou, že za tradičných okolností sa takpovediac adaptujú, respektíve prerábajú, tie najzásadnejšie projekty svojej doby. Tento počin tam však úplne nespadá. Darilo sa mu primárne na nadmieru pokrokovom Dreamcaste, avšak zvyšné verzie (pre PlayStation a Game Boy Advance) dopadli takmer až katastrofálne. Napriek tomu nižšie priložený trailer sľubuje zábavný zážitok, takže dúfajme, že sa vývojári zo štúdia Aspyr popasovali s touto retro akciou a upravia neduhy dôb dávno minulých.

Môžeme ešte priblížiť, že v hre na vás čaká desať samostatných úrovní. V rámci nich sa snažíte preskákať a prebojovať k cieľu, pričom, ako názov napovedá, tematicky ide o prvú snímku prequel trilógie. Ukážka ďalej sľubuje bonusy, nové cheaty a aj postavičky. A áno, pokiaľ sa chcete opýtať, stret s Darth Maulom tu nakoniec nájdete.

Titul sa k nám dostane už dvadsiateho tretieho januára 2025. Na súboje so svetelnými mečmi sa môžu pripraviť majitelia osobných počítačov a konzol Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series S i Xbox Series X. Tak čo, vrátite sa do časov, kedy si Star Wars prechádzalo prvou vlnou fanúšikovského nenávidenia?

Komentuj!