Register

A password will be e-mailed to you.

Možno ste na to už aj zabudli, no pôvodná The Sands of Time prerábka bola ohlásená ešte v roku 2020, čiže pred nástupom súčasnej konzolovej generácie. Napriek tomu sme sa teraz, v polovici aktuálneho kalendárneho obdobia, dočkali kratučkého videa sľubujúceho dátum vydania a prezentujúceho nulovú hrateľnosť. Ako je to možné?

Ide iba o nič nehovoriaci CGI trailer zobrazujúci takmer zhorenú sviečku, ktorá sa postupne znovu zapaľuje. Snáď príhodná situácia pre projekt opakovane reštartovaný a donekonečna upravovaný. Koniec koncov, autorstvo už prebralo niekoľko štúdií a môžeme iba dúfať, že tentokrát sa dostalo do správnych rúk. Zhodnotiť to ale nemôžeme, keďže autori neponúkli žiadnu celistvejšiu ukážku reprezentujúcu výsledný produkt.

Súčasne je však celkom zrejmé, že vývoj ani zďaleka nie je vo svojej finálnej fáze. Ostatne, aktuálne dvojročné okno je dostatočne nezväzujúce, aby väčší vývojársky tím schopne pretvoril niekdajší akčný hit. Treba si totiž uvedomiť, že ide o relatívne krátku záležitosť pre jedného hráča. Bez multiplayer režimu, otvoreného sveta alebo ďalších súčastí komplikujúcich prácu.

Snáď ide o konečné preloženie a v druhej polovici aktuálnej dekády naozaj uvidíme vo vynovenej verzii perzského princa. Myslíte, že Sands of Time v roku 2026 dorazí? Prípadne sa stane podobne prekliatym projektom ako pokračovanie takisto úspešnej adventúry pre všetky vekové kategórie s názvom Beyond: Good & Evil.

Komentuj!