Register

A password will be e-mailed to you.

Úvod najnovšej epizódy State of Play patril blížiacemu sa live service titulu od PlayStation Studios a ich štúdia Firewalk, ktorý obdržal názov Concord. Oficiálne bola hra predstavená už dávnejšie, ale nevedeli sme o nej absolútne nič, no nakoľko je vydanie vcelku blízko, nastal čas ukázať hráčom, čo si pre nich vývojári prichystali. Skôr než sa dostaneme k podrobnostiam a ukážke priamo z hrania, máme tu cinematic trailer, ktorý spomínanú prezentáciu odštartoval.

V prvom rade tu máme vysvetlenie samotného názvu, ktorý jednoducho predstavuje meno galaxie, v ktorej sa titul odohráva – Concord. Pôjde o 5v5 multiplayerovú strieľačku z pohľadu prvej osoby, ktorá na prvý pohľad pôsobí ako mix Overwatchu, Destiny a ďalších hier, no to v konečnom dôsledku nemusí znamenať nič zlé. Nutno však podotknúť, že aspoň nateraz však nechal titul hráčov chladných, žiadne jasanie a nadšenie vyvolané nebolo. Postavy v hre sú nazývané Freegunners, pri vydaní ich bude 16 a každá má svoje vlastné schopnosti a zbrane. Tvoria posádku lode Northstar, ktorá bude vaším hubom a vlastne i domovom medzi zápasmi. Vývojári z Firewalk Studios na PlayStation.Blog píšu, že inšpiráciu našli v obľúbenom umení, anime, filmoch a televíznych seriáloch, pričom pri vývoji kladú veľký dôraz na hrateľnosť a odlišnosť jednotlivých postáv, aby hráči mali dostatočnú variabilitu a našli si presne to, čo vyhovuje ich hernému štýlu. Po vydaní dorazí množstvo bezplatných aktualizácií, no keďže ide o live service hru, bude záležať aj na popularite a množstve hráčov, inak môže byť životný cyklus hry pomerne krátky, no to sa uvidí.

Vydanie hry je naplánované na 23. augusta 2024, ale nebude to prvá príležitosť zahrať Concord na vlastnej koži. V júli sa uskutoční otvorený beta test, do ktorého budete môcť získať predčasný prístup, ak si hru predobjednáte, čo bude k dispozícii od 6. júna. Na záver už len informáciu, že hra vyjde v rovnaký deň na PS5 aj PC, čo bude pri multiplayerových hrách od PlayStationu pravidlom. Teraz už prejdime iba k spomínanej ukážke priamo z hrania.

Zdroje: State of Play, PlayStation.Blog

Komentuj!