Register

A password will be e-mailed to you.

Zákazníci, ktorí čakajú na AI funkcie v systéme Microsoft Windows, by nemali prehliadnuť najnovší ASUS Vivobook S 15 (S5507QA).

Novinka bude v predaji od 18. júna, predobjednávky štartujú 20. mája.

V technologickom priemysle sa už viac ako rok diskutuje o umelej inteligencii. Prvé notebooky, ktoré boli navrhnuté pre AI, sa dostali na trh v decembri. Teraz prichádza ASUS Vivobook S 15, ktorý púta pozornosť ako priekopník najnovšieho Copilot+ PC.

ASUS Vivobook S 15 (S5507QA) je vybavený celým radom špičkových softvérových funkcií s umelou inteligenciou od spoločnosti Microsoft, ako sú Live Captions, Recall a Concreator. Vivobook ponúka nielen pôsobivé funkcie, ale vyniká aj hardvérom:

Celkovo možno povedať, že ASUS Vivobook S 15 kombinuje pokročilé zlepšenia umelej inteligencie so špičkovým hardvérom, čo z neho robí vynikajúcu voľbu z hľadiska produktivity, zábavy a celkovej spokojnosti používateľov.

Spustenie prelomovej služby ChatGPT sprístupnilo veľké jazykové moduly masám používateľov, podnietilo generačnú zmenu v technologickom odvetví a spôsobilo, že výpočtový výkon dátových centier prekonal očakávania.

Viac ako 60 % úkonov sa v súčasnosti vykonáva v cloude. Vedie to k prudkému nárastu nákladov na predplatné, keďže čoraz viac služieb umelej inteligencie je dostupných online. Poplatky za cloudové služby sú dnes z pohľadu priemerného tvorcu obsahu o 200 % vyššie ako jeho poplatky za hudbu a streamovacie služby. Tento trend bude pravdepodobne pokračovať, pokiaľ sa niektoré výpočtové úlohy nepresunú do lokálnych zariadení.

Kombinácia cloudových a lokálnych služieb bude nákladovo efektívnejším a bezpečnejším riešením, pretože služby a aplikácie budú spúšťať procesy umelej inteligencie lokálne.

ARM procesor Qualcomm

Copilot+ PC predstavuje debut procesora Qualcomm Snapdragon X Elite – prvého procesora navrhnutého na prevádzku systému „Windows on ARM“. Technologickí nadšenci snívali o tomto momente už roky a vyzdvihovali kľúčové výhody oproti bežným notebookom, ako je vyšší výkon pri nižšej spotrebe energie a výrazne dlhšia výdrž batérie.

Presnejšie povedané, ARM procesory ponúkajú v porovnaní s konkurenciou výrazne lepšiu energetickú účinnosť a poskytujú špičkový výkon s iba tretinovou spotrebou energie. To znamená neuveriteľnú výdrž batérie. Podobne ako smartfóny, aj notebooky s ARM procesormi majú vynikajúcu dobu prevádzky a pohotovostného režimu, ktorá sa pohybuje v desiatkach hodín – je to úplne niečo iné než to, na čo ste dnes zvyknutí. ASUS Vivobook S 15 (S5507QA) je prvý model svojho druhu a môžete si ho predobjednať už dnes.

Vivobook S15 – Kľúčové špecifikácie

  • OS: Windows 11 Pro
  • CPU: Qualcomm Snapdragon X Elite
  • RAM: 16 alebo 32 GB LPDDR5x
  • Úložisko: 1 alebo 2 TB PCIe Gen 4
  • Displej: 3K OLED 120 Hz, 16 : 9
  • Batéria: 70 Wh (výdrž viac ako 18 hodín)
  • Porty: 2x USB4, 2x USB 3.2 Gen1 Type A, 1x čítačka microSD kariet, 1x HDMI 2.1, 1x 3,5 mm audiojack
  • Rozmery: 352 x 227 x 14,7 – 15 mm
  • Hmotnosť: 1,42 kg
  • Konštrukcia: Kovová
  • Cena: od 1 399 eur

Komentuj!