Register

A password will be e-mailed to you.

Rytmické tituly boli v minulosti populárne, respektíve populárnejšie ako v súčasnosti. Jedným zo zástupcov tohto žánru bol aj počin Patapon pre PSP, ktorý sa v remastrovanej podobe vrátil na PS4. Táto značka sa rozrástla na trilógiu, no za uplynulé roky popularita týchto hier klesala. Napriek tomu je zo strany hráčov, o čom svedčí aj úspech Kickstarterov kampane Ratatanu.

Ratatan, duchovný nástupca Pataponu vznikne pod taktovkou Hiroyuki Kotaniho, a teda toho najpovolanejšieho vývojára, nakoľko ide o tvorcu spomínanej značky, ktorý pri vývoji pôsobil na pozícii game designer. K predstaveniu Ratatan došlo pred zhruba dvoma týždňami, gameplay trailer sme videli iba pred pár dňami, no a dnes došlo na spustenie Kickstarterovej kampane, ktorá mala zabezpečiť vznik hry. Ako sa ukázalo, fanúšikovia Pataponu a žánru sa postarali vývojárom o krásny deň, nakoľko požadovaná suma vo výške 141 098$ bola vyzbieraná za menej ako hodinu.

Aktuálne sa tak možno na hru s určitosťou tešiť, no dôvod na radosť zatiaľ môžu mať iba hráči na PC, keďže konzolová verzia je jedným z cieľov kampane. Aby však došlo aj na ňu, bude nutné vyzbierať zhruba 527 900$, čo by sa teoreticky malo podariť, veď do konca kampane zostáva mesiac. Ak všetko pôjde dobre, vydanie sa plánuje na rok 2025, no až čas ukáže, kedy a kde si Ratatan nakoniec zahráme.

Zdroje: Kickstarter, Gematsu

Komentuj!

O autorovi

Prvé skúsenosti s hrami Martin zaznamenal v podobe napodobeniny NESu, ktorá niesla meno "Mortal Kombat III", ku ktorej bol pribalený cartridge žltej farby s 999 hrami. Medzi nimi sa nachádzali klasiky ako Mario, Duck Hunt, Double Dragon a pod. Neskôr zakotvil pri PC a PlayStatione, ktorého fanúšikom je dodnes. Herná scéna Martina baví aj v súčasnosti, novinky sleduje dennodenne a okrem hier sa venuje fotografovaniu. Od septembra 2016 pôsobí na pozícii šéfredaktora somhrac.sk.

Súvisiace príspevky