Register

A password will be e-mailed to you.

Nedávno sme sa dozvedeli o príchode PC verzie post-apokalyptického Days Gone. Titul od SIE Bend Studio z roku 2019 tak po dvoch rokoch ukončí svoju púť exkluzivity pre konzoly PlayStation a umožní ďalším hráčom vyskúšať, aké je to bojovať o prežitie v zamorenom Oregone.

Jediná otázka, ktorá nebola pri oznámení PC verzie Days Gone zodpovedaná sa týkala dátumu vydania, no i to už je minulosťou. Deacon St. John sa k novým hráčom prirúti na svojom dvojkolesovom tátošovi v utorok 18. mája, a to ako prostredníctvom Steamu, tak aj Epic Games Storu, pričom v oboch obchodoch už je možné si hru predobjednať.

Čo sa týka noviniek v PC verzii, nebude ich mnoho, no niečo sa predsa len nájde. Obsahovo bude hra totožná s aktuálnym stavom na PS4/PS5, a teda už bude k dispozícii New Game+, Challenge mód, Survival mód, či skiny pre Deaconovu motorku. Oproti konzolovej verzii pribudne podpora pre 21:9 ultra-širokouhlé monitory, odomknutý framerate a vylepšenia grafiky v podobe detailnejších textúr, zvýšenia vykresľovanej vzdialenosti a aj možnosti zväčšiť si zorné pole (field of view). Samozrejme, pribudne aj ovládanie za pomoci myši a klávesnice, ale to nie je na PC žiadne prekvapenia. V zásade, ak sa nič nepokazí, by sme už budúci mesiac mali dostať tú najkompletnejšiu a najlepšiu možnú verziu Days Gone.

Ak hernú scénu sledujete, asi vám neuniklo, že v posledných dňoch presiakli na verejnosť informácie o tom, že Sony nedalo zelenú Days Gone 2, nakoľko recenzie neboli pre japonského giganta uspokojivé. Hovorí sa aj o slabších predajoch, no v čase vydania sa hojne písalo o tom, ako dobre sa titul predáva, takže v tomto smere je otázne, koľko predaných kusov (za plnú cenu) malo uspokojiť očakávania Sony. Je pravdou, že hra mala svoje nedostatky, no napriek tomu si našla mnoho fanúšikov, pravdepodobne si už onedlho nájde ďalších, a tak uvidíme, či príchod titulu na novú platformu zmení názor Sony a umožní vývojárom z Bend Studio vytvoriť sequel, keďže prvý diel nechal dvere pre pokračovanie otvorené dokorán.

Zdroj: PlayStation.Blog

Komentuj!