Register

A password will be e-mailed to you.

Za Life is Strange stojí možno malá, no o to oddanejšia, komunita hráčov. Tá občas odvádza naozaj podstatnú prácu, čo sa týka tejto hry a všetkého okolo nej. V tomto článku vám ukážeme menší výskum týkajúci sa nového dielu Before the Storm od oddaného fanúšika.  

Life is Strange od študia Dontnod Entertainment sa stal malým kultom. Ide naozaj o veľmi príjemnú hru, ktorá pri letmom pohľade pôsobí nezáživne, no nie je tomu tak. Za to môžeme vďačiť aj scenáristickej dvojici Christian Divine a Jean-Luc Cano, ktorá rozhodne nepatri do B-kategórie. Príbeh vzťahu dvoch tínejdžeriek odohrávajúci sa v malom mestečku Arcadia Bay a okorenený mysterióznymi prvkami má svoje čaro a to zapôsobilo na hráčske publikum, ktoré si priam vypýtalo pokračovanie. Priameho prequelu sa ujalo menšie štúdio Deck Nine a Life is Strange: Before the Storm tak mapuje udalosti pred prvým dielom. Zameriava sa na Chloe Price, ktorá je zrejme najobľúbenejšou postavou série a jej vzťah s Rachel Amber. Aj prvý diel tohto prequelu sa vydaril a svoju komunitu nenechal chladnou.

Pred následujúcim textom upozorňujeme hlavne hráčov, ktorý Before The Storm nemajú zatiaľ dohraný a nasledujúce spoilery vám tak môžu prezradiť dôležitú časť zápletky. Pre zobrazenie textu, kliknite na spoilery.

SPOILERY
Istý užívateľ NH | Carnage si dal tú námahu a urobil menší výskum. Dal si za cieľ zistiť, ako vaše voľby skutočne vplývajú na priebeh deja. Podľa jeho slov hru rozohral mnohokrát a skúšal kombinovať voľby v dialógoch, aby dospel ku konkrétnemu záveru. Ten potvrdzuje slová autorov, že vaše voľby môžu naozaj ovplyvniť príbeh. Samozrejme, neočakávajte akýsi diametrálne odlišný priebeh, no isté odklony sa skutočne dejú. Carnage rozdelil svoje zistenie do dvoch veľkých kategórií, ktoré sa delia na tri menšie. Hlavné kategórie zachytávajú, či je vzťah medzi Chloe a Rachel čisto kamarátsky, alebo ide o náznaky niečoho viac. Na základe vašich volieb sa tieto vzťahy potom môžu deliť na veľmi dobré, neutrálne alebo skôr horšie. Pre viac detailov odporúčame prečítať vlákno na tomto odkaze.

V princípe sa týmto potvrdzujú slová autorov o skutočnom vplyve hráča na hru. Z toho by si mohlo brať príklad hlavne štúdio Telltale Games, ktoré v tomto ohľade už mierne pokrivkáva a nezaškodila by im menšia inšpirácia touto značkou pod záštitou Square Enix.

Čo sa týka Life is Strange: Before the Storm, tá bude rozdelená iba na 3 kapitoly. To trochu zamrzí, no Deck Nine zrejme vedia čo robia. Minimálne prvou epizódou sa podarilo nadviazať na vysoký štandard prvej série, zatiaľ však nie je známe, kedy sa dočkáme pokračovania.

Komentuj!