Register

A password will be e-mailed to you.

Ďalší rok sa pomaly blíži ku koncu a čas vianočných sviatkov a pokoja je už predo dvermi – minimálne podľa televízie a obchodných reťazcov, ktoré nás začínajú bombardovať rôznymi reklamami. Poďme sa teda pozrieť na to, aké hry sú naplánované pre tento december. Na prvý pohľad toho nie je veľa a vybrať väčšie množstvo zaujímavých titulov bol tentokrát oriešok. Mnohí z vás si však svoj obľúbený titul určite nájdu.

Steep (PC, PS4, Xbox One)

2. december

S príchodom zimy prichádza aj Steep od Ubisoftu.  Do hry ste už mohli nahliadnuť a to vďaka uzavretej, či otvorenej bete. Ak ste tak náhodou neurobili, môžete si aspoň prečítať naše dojmy. A prečo by ste sa vôbec mali o túto hru zaujímať? Ponúkne totiž veľký otvorený svet, v ktorom si môžete mimo iné zajazdiť na zasnežených kopcoch na snowboarde, či lyžiach. Vydarená hra s podobného prostredia tu už dlho nebola, takže Ubisoft by mohol zaplátať dieru na trhu. Hra naviac obsahuje aj paragliding, či lietanie vo wingsuite. Dôraz na sociálne prvky zrejme nepoteší každého a hra sa podľa prvotných ohlasov nejaví ako úplná trefa do čierneho, ale nechajme sa prekvapiť. Našťastie vychádza už za pár dní, takže už čoskoro sa dozvieme, ako to dopadlo.

Dead Rising 4 (PC, Xbox One)

6. december

Uletená zombie séria Dead Rising je späť. Hlavným protagonistom štvrtého dielu je Frank West, ktorý túto rolu naposledy zastával v druhom dieli. Podľa videí to každopádne vyzerá tak, že vývojari sa pokúsia zopakovať osvedčený recept z minulých dielov. Nebude teda chýbať mnoho nepriateľov a rôznorodé zábavné spôsoby, ako ich likvidovať. Ak si teda chcete spraviť selfie s hordou zombíkov, trhať ich na polky v exoskelete alebo jazdiť na prenosnom mínomete strieľajúcom neživé telá, už nemusíte zúfať. Toto všetko vám autori ponúknu, navyše vo vianočnej atmosfére a v kooperácií pre 4 hráčov. Ak chcete vedieť ešte viac, prečítajte si náš starší článok.

The Last Guardian (PS4)

6. december

Žeby sme sa predsa dočkali vydania tejto dlho očakávanej hry? Verte či nie, vo vývoji je údajne už od roku 2007. Po komplikáciách sa jej však dočkáme až na sklonku tohto roku. Bude to teda stále stáť za to, alebo sa tiahly vývoj negatívne podpíše na kvalitách hry? Nechajme sa prekvapiť. Podľa videí a vydaných materiálov to každopádne vyzerá tak, že putovanie chlapca a podivného stvorenia menom Trico môže byť dostatočne zaujímavé. Keďže sa jedná o duchovného nasledovníka hier Ico Shadow of the Colossus, hrateľnosť by sa mala podobať práve spomenutým hrám.

Space Hulk: Deathwing (PC)

9. december

Univerzum Warhammer 40,000 v poslednej dobe zažíva mierny herný nárast. Hier s touto tematikou totiž pribúda a v decembri sa k nim pridá ďalšia. Ako už názov napovedá, Space Hulk: Deathwing bude inšpiráciu čerpať so stolovej hry Space Hulk a bude sa venovať elitnej jednotke Space Marines – Deathwing. Žánrovo sa jedná o kooperatívnu FPS a pri sledovaní trailerov vám na myseľ môže prísť napríklad hra Warhammer: End Times – Vermintide, s ktorou má tento počin dosť spoločného. To by nemuselo byť na škodu, avšak radšej si počkáme na výsledok. Zlé jazyky totiž môžu namietať, že nie každá hra z univerza Warhammer 40,000 sa v poslednej dobe podarila a vývojárske štúdio Streum On za sebou taktiež zatiaľ nemá až tak bohatú históriu, čo sa týka vydaných titulov.

The Walking Dead: A New Frontier

(PC, PS Vita, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, iOS, Android, Fire HDX)

20. december

Len nedávno sa k nám dostala správa o tom, že Telltale Games rozbiehajú ďalšiu sériu The Walking Dead. Práve po jej prvej sérii sa Telltale v očiach mnohých hráčov dostali do vývojárskej špičky. Momentálne však pôsobia skôr ako sérioví remeselníci, ktorých nové hry sa od seba veľmi nelíšia a najhoršie je, že sa často ani nesnažia o žiadne poriadne inovácie.  Dokážu práve treťou sériou značky, ktorá ich dostala viac do povedomia, že stále vedia tvoriť výborné hry? Alebo sa skôr The Walking Dead: A New Frontier zaradí bok po boku ostatných novších hier od Telltale? Nechajme sa prekvapiť. O tretej sérii toho zatiaľ stále veľa nevieme, avšak vieme, že premiérovo sa zhostíme rovno dvoch postáv.

Ako už tradične, záver článku patrí tým menej známym hrám. To však neznamená, že sa jedná o tituly nehodné povšimnutia. Už prvý deň v mesiaci vyjde taktické RPG podľa rovnomennej literárnej predlohy, The Dwarves (PC, PS4, Xbox One). Okrem toho sa na novej generácii už 12. decembra ukáže podarená nezávislá hra Bastion (Xbox One), pôvodne vydaná v roku 2011. Tak čo, aký je váš decembrový favorit?

Komentuj!