Register

A password will be e-mailed to you.

Na Xbox Games Showcase bolo predstavené výborne vyzerajúce ťahové RPG Clair Obscur: Expedition 33, zasadené do francúzskeho Zlatého veku začiatkom 20. storočia, zvaného Belle Époque. Zdeformovaná Eiffelova veža a rozpadajúci sa Paríž však znamenajú, že vývojári si s históriou veľkú hlavu nelámali a skôr len využili túto unikátnu epochu na vlastný, úplne odlišný príbeh.

Samotní vývojári z francúzskeho štúdia Sandfall Interactive nám vo videu hovoria, čo bolo inšpiráciou pre tieto surrealistické scenérie: „Čo sa týka výtvarného spracovania, chceli sme vytvoriť niečo jedinečné a nevídané, preto sme skombinovali niekoľko rôznych vplyvov. Prvým z nich je Belle Époque, ktorý sa odohráva na začiatku 20. storočia vo Francúzsku a veľa z neho nájdete v kostýmoch, dizajne a všetkých aspektoch. Dokonca aj v používateľskom rozhraní. Miešajú sa v ňom aj prvky fantasy a tiež surrealizmu. Máme úroveň, kde sme akoby pod vodou, ale nie celkom, a úroveň je spojená s panstvom. Tento svet je naozaj veľmi chaotický a v hre môžete očakávať veľa podobných surrealistických prvkov.“

Viac informácií o tomto pozoruhodnom počine, vrátane unikátne spracovaných ťahových súbojov sa dozviete vo videu, ktoré je vďaka komunitnému projektu Indian TV aj v českom a slovenskom dabingu.

Ťahové RPG Clair Obscur: Expedition 33 je postavené na Unreal Engine 5 a malo by vyjsť v roku 2025 na platformách PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, pričom bude v deň vydania dostupné aj na Xbox Game Passe.

Komentuj!