Register

A password will be e-mailed to you.

Je to tak, PlayStation tento rok oslávi 30. narodeniny. Prvá konzola PlayStation totiž v domovskom Japonsku dorazila na trh 3. decembra 1994, pričom v tej dobe asi nikto nemohol predpokladať, aký veľký fenomén sa z nej postupne stane. Keďže ide o významný míľnik, čo si v Sony dobre uvedomujú, na trh dorazí množstvo produktov, ktoré budú farebne korešpondovať s konzolou, ktorá to všetko začala.

Oslava výročia sa však uskutoční o trochu skôr, nakoľko produkty dorazia na trh ešte v priebehu novembra. Ak sa na situáciu pozrieme v krátkosti, k dispozícii bude PlayStation 5 Pro, PlayStation 5, DualSense ovládač, DualSense Edge a PlayStation Portal.

Ovládače PlayStation Portal, DualSense a DualSense Edge pôjdu zakúpiť i samostatne, takže ak máte záujem iba o ovládač, bude tá možnosť, avšak počet kusov bude asi ešte limitovanejší, než tomu bolo v prípade Astro Bota. Predobjednávky odštartujú 26. septembra, takže sa treba pripraviť.

S konzolami je situácia nasledovná – štandardná PlayStation 5 dorazí v digitálnej edícii, takže záujemcom o mechaniku nezostane nič iné, ako si ju dokúpiť samostatne. Dobrou správou však je, že v balení s konzolou bude rovno aj kryt na mechaniku v odpovedajúcom farebnom prevedení a dokonca aj stojan pre vertikálne postavenie PS5, keďže tento má iné farebné prevedenie, než je tomu v prípade samostatne predávaného kusu. Chýbať, pochopiteľne, nebude ani tematický DualSense ovládač, 1TB SSD, no to nie je všetko, keďže sa nezabudlo ani na bonusy:

  • Kábel v štýle pôvodného ovládača PlayStation
  • Štyri káblové viazače s PlayStation znakmi
  • Nálepka PlayStation
  • Limitovaná edícia plagátu PlayStation (1 z 30 dizajnov)
  • Sponka na papier

Cena zatiaľ známa nie je, no predobjednávky odštartujú 10. októbra.

Pre ozajstných zberateľov je tu PlayStation 5 Pro, no tu je nutné počítať aj s menším háčikom, pretože to najlepšie bude k dispozícii iba ako bundle. To znamená, že PS5 Pro bude mať v balení nielen obyčajný DualSense ovládač a 2TB SSD, ale aj DualSense Edge a nabíjaciu stanicu na ovládače v príslušnej farbe, a to znamená, že výsledná cena ešte porastie a je viac-menej isté, že prekročí 1000€ hranicu. Okrem toho dostanete všetky bonusy ako v prípade klasickej PlayStation 5.

V prípade záujmu o tento balík si treba do kalendára poznačiť dátum 26. september, pretože predobjednávky sa v tomto prípade spustia skôr, než pri štandardnej PlayStation 5. A aby sme nezabudli, na celom svete bude iba 12300 kusov, pričom každá konzola bude mať na sebe číslo, o aký kus sa jedná. Ak zoberieme do úvahy, že sa mnoho kópií rozdá partnerom a influencerom, pôjde o naozaj raritný kúsok a u nás aj obtiažne predobjednateľný.

Zdroj: PlayStation.Blog

Komentuj!