Register

A password will be e-mailed to you.

V poslednej dobe to vyzerá s projektami zasadenými do univerza Pána Prsteňov značne nešťastne. Gollum bol od počiatku pomerne bizarným experimentom, ktorý kvalitatívne dopadol takmer na úplné dno a aj tie najpozitívnejšie reakcie hovorili o priemernom počine nehodnom roku 2023. Minulé kalendárne obdobie nám bol ukázaný titul The Lord of the Rings: Return to Moria. Ten sa v terajších dňoch bližšie predstavil. A… je dôvod na obavy?

Zrejme áno. Projekt totiž nevyzerá príliš atraktívne. Minimálne po vizuálnej stránke je až prekvapivo zastaralý. Samotný koncept, v rámci ktorého evidentne preskúmavate ikonické trpasličie mestečko znie nádejne, to áno. Koniec koncov, táto lokácia má výbornú atmosféru, množstvo ohyzdných bytostí slúžiacich ako protivníci pre hráča i špecifickú architektúru. Takisto sa do takejto hrateľnosti dá zapojiť prvok craftingu a výstavby, čo by pri správnom prístupe vytvorilo funkčné jadro hrateľnosti.

Lenže problémom aktuálne je, že to celé vyznieva vlastne až nepríjemne nezáživne, nezaujímavo a úplne všedne. Dočkali sme sa len drobných útržkov hrateľnosti a priblíženia naratívnej línie, v ktorej trpaslíci dobývajú späť svoje mesto, no nič videné hráčov strhnúť nedokázalo.

Dokáže z toho nakoniec vzísť kvalitný titul? Asi áno, avšak latku očakávaní by ste nemali stavať príliš vysoko. Je možné, že sa nepríjemne spálite. Každopádne, Return to Moria vychádza ku koncu terajšieho roka a zatiaľ výhradne na počítačoch (Epic Games Store exkluzivita). Či sa projekt dočká i iných platforiem zrejme závisí na jeho úspešnosti a predajoch.

Komentuj!