Register

A password will be e-mailed to you.

Už pred nejakým časom sme vďaka webu Insider Gaming a jeho majiteľovi menom Tom Henderson vedeli, že Sony chystá popri nových verziách PlayStation 5 i ďalší hardware. Ním mal byť handheld pripomínajúci ovládač DualSense, ibaže s displejom medzi ovládacími prvkami. A počas PlayStation Showcase sa ukázalo, že Henderson sa opäť nemýlil a jeho zdroje mu poskytli kvalitné informácie.

Zariadenie bolo predstavené ako Project Q, čo je, pochopiteľne, pracovný názov, no inak ide o hardware, ktorý už bol celkom presne popísaný vďaka úniku. Project Q tak ponúkne ovládacie prvky DualSense ovádača, taktiež i jeho funkcionalitu ako haptická odozva a podobne, no uprostred, miesto dotykovej plochy a zopár tlačidiel, nájdeme 8″ displej. Ďalšia potvrdená vlastnosť handheldu však už nepotešila, keďže skutočne pôjde iba o Remote Play zariadenie, ktoré dokáže streamovať tituly nainštalované vo vašej PS5. Kedy sme nad rámec toho dostali možnosť spúšťať hry z cloudu skrz predplatné PlayStation Plus, záujem a i ohlasy na Project Q by určite boli lepšie, než teraz. V tomto prípade však bude kľúčová cena, ktorá môže pomôcť, prípadne napáchať ešte viac škody.

Bohužiaľ, Henderson dodatočne ešte oznámil ďalšiu nepríjemnú novinku spojenú s výdržou batérie, ktorá by vraj mala vydržať iba 3-4 hodiny na jedno nabitie. To je pre zariadenie, ktoré nemusí natívne poháňať žiadnu hru naozaj málo, no finálny produkt na tom môže byť predsa len lepšie, než aktuálne testované kusy. Sony zatiaľ mnoho informácií neposkytla, zmeniť by sa to malo v dohľadnej budúcnosti, no vnútorný pocit nám hovorí, že Project Q asi nebude to, čo fanúšikovia od zariadenia chceli. A mimochodom, okrem handheldu dorazia i štupľové PlayStation slúchadlá pre PS5 a PC ponúkajúce bezstratové audio, no ani o nich zatiaľ nevieme nič zásadné.

Zdroje: PlayStation Showcase, Insider Gaming

Komentuj!