Register

A password will be e-mailed to you.

Fanúšikovia sofistikovane vystavaného akčného hororu menom Alan Wake už nejakú tú dekádu čakajú na pokračovanie. To bolo svojho času ohlásené, odprezentované, avšak nakoniec podľa všetkého aj zrušené. Pôvodnej verzie sa preto nikdy nedočkáme. Napriek tomu ale máme (ako hororoví fanúšikovia) dôvod na oslavu. Nielenže aktuálny gameplay trailer vyzerá výborne, dočkali sme sa aj dátumu vydania, ktorý je fixný.

Bez výraznejšieho napínania prezradíme, že titul vyjde sedemnásteho októbra 2023 a to na platformách PlayStation 5, Xbox Series S, Xbox Series X i osobných počítačoch. Vydanie je ale opradené istou kontroverziou, nakoľko bolo prehlásené, že projektu sa dočkáme výhradne v digitálnej distribúcie a nebude ho sprevádzať krabicová verzia. Tá momentálne nie je ani v pláne a Remedy (vývojári) si toto rozhodnutie pochvaľujú. Podľa všetkého to udržalo nižšie produkčné náklady a počin sa tak bude predávať za 50 eur na osobných počítačoch a za 60 na konzolách.

Každopádne, späť k ukážke. Príbeh pokračuje tam, kde pôvodný titul skončil. Momentálne sa zdá, že menej pozitívne prijatý spin-off s podtitulom American Nightmare bude ignorovaný a sequel bude priamo nadväzovať na udalosti ikonickej hry. Nadšenci si nepochybne budú pamätať postavu menom Robert Nightingale. Šlo o zavalitého policajta, ktorý sa snažil dolapiť spisovateľa na úteku, čiže Alan Wakea. Práve toho príde v novom príbehu hľadať niekoľko postáv. Jednu z nich stvárni priamo Sam Lake (režisér hry a tvár prvotného Max Paynea z roku 2001).

Druhou by mala byť Saga Anderson, policajtka tmavšej pleti a súčasne druhá protagonistka hry. Evidentne si budeme striedať gameplay pasáže medzi ňou a Alanom, čo by mohlo vytvoriť hutný a gameplayovo diverzifikovaný mix. Ostatne, herný spisovateľ (všimnite si jeho podobnosť s posledným John Wickom) bude primárne uväznený v temnom svete, čo by mohlo spadať pod sľubovanú survival kolónku a vyšetrovanie s policajtkou by tak bolo o niečo akčnejšie. Niečo podobné naznačujú i gameplay útržky, no momentálne to s istotou prehlásiť nemôžeme.

Napriek tomu vyzerá Alan Wake 2 výborne a mohol by ponúknuť jeden z najlepších hororových zážitkov súčasného kalendárneho obdobia. Tak snáď to všetko dobre dopadne a dostaneme sequel, ktorý si po tých rokoch úmorného čakania naozaj zaslúžime. Dúfajme.

Komentuj!