Register

A password will be e-mailed to you.

O nadchádzajúcej iterácii finálnej fantázie už bolo povedané snáď všetko podstatné. Vydavateľstvo Square Enix ale predsa len naposledy láka na tento projekt, ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou poteší skalných fanúšikov i nováčikov v sérii. Projekt sa totiž dočkal epického traileru, ktorý sľubuje brilantný zážitok.

Filmové sekvencie, krásne hudobné podkreslenie a množstvo osobných stretov, ktoré budú (nepochybne) tvoriť gro hrateľnosti, nakoľko žiadnu komplikovanejšiu exploráciu sme doposiaľ nevideli. Bolo prezradené, že šestnástka nebude otvoreným svetom a pôjde teda tradičnejším štýlom postarších častí, ktoré síce ponúkali rozsiahle prostredie, no to malo vždy jasne dané mantinely. A práve takto by mala byť vedená prichádzajúca hra ohurujúca grafickým stvárnením aj mierou detailov.

Súbojové sekvencie sú pomerne efektívne, svižné i frenetické a to isté možno povedať o prezentácii naratívnej línie, ktorá už aj v nižšie priloženej ukážke vyznieva emotívne a adekvátne košato. Pokiaľ ste doteraz necítili hype a nadšené emócie prameniace z príchodu Final Fantasy XVI, po prezretí traileru vám ani z jedného nebude chýbať. Teraz nám už nezostáva nič iné ako čakať na príchod najzásadnejšieho JRPG projektu súčasného kalendárneho obdobia.

Final Fantasy XVI sa na našich konzolách PlayStation 5 objaví už dvadsiateho druhého júna 2023. Ako bolo avizované, pôjde o časovú exkluzivitu a akčné RPG by sa malo dostaviť (minimálne na počítače) aj na iné platformy.

Komentuj!