Register

A password will be e-mailed to you.

Nomada Studio nám v nedávnej minulosti prinieslo projekt Gris, ktorý zarezonoval spoločnosťou vďaka svojej hrateľnosti i nekonvenčnej audiovizuálnej stránke. Nie nadarmo práve tento titul rezonoval indie komunitou a vyhrával i mnohé ocenenia. Španielski autori sa pritom už nadchádzajúce kalendárne obdobia vrátia a to v titule Neva.

Hre bol uštedrený naozaj krásny trailer, ktorý kombinuje jemnú emocionalitu s krásnou hudbou a solídnym scenárom vystačujúcim si bez akéhokoľvek hovoreného slova. V ňom zásluhou nepriateľskej temnoty zhynie matka (alebo otec) mladého vlka, ktorý sa následne pridáva k hlavnej hrdinke menom Alba.

Spoločne sa toto nekonvenčné duo vydáva na strastiplnú cestu naprieč hynúcou krajinou. Musia si pomáhať, spoločne bojovať, pričom ich vzťah sa práve vďaka dobrodružstvu čoraz viacej utužuje. Takouto formou by ste mali získavať nové schopnosti a využitia malého vĺčaťa.

Čistý gameplay sme nevideli a tak si momentálne musíme vystačiť s takzvaným Reveal trailerom, ktorý v sebe neukrýva žiadnu hrateľnosti. To ale tak úplne nevadí, nakoľko podľa dostupných screenshotov pôjde o 2D záležitosť s logickými hádankami i akčnými sekvenciami.

Dátum vydania odhalený nebol, avšak, ako sme napísali vyššie, projekt dorazí v roku 2024. Do vizuálne krásnej záležitosti sa budú môcť pustiť majitelia konzol PlayStation 5, Xbox Series S, Xbox Series X i Nintenda Switch. Na svoje si prídu i používatelia preferujúci osobné počítače.

Komentuj!