Register

A password will be e-mailed to you.

Terajší mesiac prinesie i jednu stávku na neistotu. V nemeckom štúdiu Daedalic Entertainment totiž vzniká hra, kde sa vžijete do kože Golluma a budete sa snažiť prežiť v nehostinných krajoch i nebezpečných kútoch mýtického sveta zvaného Middle-earth. A keďže vydanie už klope na dvere, je logické, že práve v týchto momentoch je marketingová kampaň pomerne aktívna. Preto nám autori vysvetlili ako tvorili ústredného “hrdinu”.

Pokiaľ očakávate množstvo nových gameplay záberov, musíme vás sklamať. Je ich len zopár a v podstate variujú už dávnejšie odprezentovanú hrateľnosť. Skákanie, skrývanie sa pred nepriateľmi, utekanie, no a v neposlednej rade aj rozhodovanie sa – medzi Gollumom a ľudskejšou verziou, čiže Sméaglom.

Vo videu tvorcovia hovoria, že si vybrali Golluma práve kvôli tomu, že ho považujú za najkomplexnejšiu postavu. Súčasne dodávajú, že nebolo jednoduché s ním pracovať, nakoľko neustále opakuje rovnaké frázy a sebe samému vysvetľuje svoje motivácie, čo je, logicky, scenáristická chyba.

Napriek tomu ale vývojári z Daedalic Entertainment tvrdia, že priniesli príbeh, ktorý umožní hráčom spoznať postavu do hĺbky. Kvality titulu sú ale otázne. Pochopiteľne, projekt sa po vizuálnej stránke vylepšil, no stále nie je stopercentný a výrazne zaostáva za súčasným štandardom. Hrateľnosť ale pôsobí rozmanito a mohla by ponúknuť zaujímavý zážitok.

Dúfajme preto, že práve ten vyváži zastaralý audiovizuálny kabátik. The Lord of the Rings: Gollum k nám dorazí dvadsiateho piateho mája 2023 a to na platformy PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series S, Xbox Series X a osobné počítače. V príprave je aj Nintendo Switch verzia. Aktuálne bez fixného okienka vydania.

Komentuj!