Register

A password will be e-mailed to you.

Fanúšikovia finálnej fantázie budú čochvíľa oslavovať, nakoľko pomaly, no isto prichádza šestnásty plnohodnotný diel v tejto ságe, ktorá je tu s nami takmer štyri dlhé dekády. Ten sa čoraz viac predstavuje prostredníctvom rôznych videí, informácií alebo obrázkov. Momentálne sme sa dozvedeli ako budú fungovať spolubojovníci v príbehu tohto eposu.

Ukážka je to pomerne krátka a vlastne sa skladá výhradne z niekoľkých súbojových sekvencií v spoločnosti inej postavy prítomnej v naratívnom oblúku. Sprievodný text nám hovorí, že počas konkrétnych pasáží sa Clive (hlavná postava) stretne s konkrétnymi charaktermi a tie mu budú na jeho dobrodružnej ceste viac či menej pomáhať.

Nebude to ale prebiehať ako v prípade remaku sedmičky, kde viete dávať týmto hrdinom príkazy, dokonca ich ovládať. V tomto dieli budú plne autonómne a úkony si teda navolia sami. Podobné rozhodnutie síce uberie na taktizovaní, avšak súčasne obdobný krok posilní frenetický element i svižnosť kontaktných bojov.

Ako Final Fantasy XVI nakoniec dopadne sa dozvieme už dvadsiateho druhé júna 2023, kedy projekt vychádza na konzolách PlayStation 5 a to exkluzívne (i keď iba časovo). Zatiaľ to vyzerá, že pôjde o temnejšie ladený stredovek s nadprirodzenými prvkami, pričom i gameplay zábery pôsobia nadmieru atraktívne. Myslíte, že pôjde o kvalitný prírastok do rozsiahlej žánrovej rodiny?

Komentuj!