Register

A password will be e-mailed to you.

Čarodejnícky svet Harryho Pottera je v našich končinách nesmierne populárny. Preto aj mnohí nedočkavo očakávali pripravovaný titul Hogwarts Legacy. Ten nakoniec vyšiel vo februári tohto roku, no bez akejkoľvek miestnej lokalizácie. To môže byť však nakoniec pre slovenských fanúšikov aj dobre, lebo práve kvôli tomu sa slovenský lokalizačný tím lokalizácie.sk ujal prekladu tejto okúzľujúcej hry. My vám tak prinášame stručné novinky priamo od autorov tohto prekladu.

„Tím Lokalizácie.sk, autori úspešného prekladu Horizon: Zero Dawn pre vás pripravujú slovenčinu do oceňovanej hry Hogwarts Legacy. Ide o ručný preklad prevažne bež použitia AI. Nadväzujeme na slovenskú terminológiu z prekladu kníh, ktorú obohacujeme novými výrazmi. Okrem textov máme lokalizované aj logo, zvažujeme prerábku aj ďalších textúr vo svete. Preklad je robený pre mužskú aj ženskú postavu so správnymi rodmi.

V slovenčine sú príbehové texty v cutscénach, dialógy, texty vedľajších misií a texty úloh. Teda všetko zásadné, čo potrebujete na pohodlné a zrozumiteľné hranie. Aktuálny stav prekladu dôležitých textov predstavuje 94,45 %. Prvá verzia prekladu bude dostupná o pár dní.“

Okrem tohto oznámenia sa s nami podelili aj o krátke video, v ktorom môžeme vidieť, ako preklad zatiaľ vyzerá, a vypočuť si, ako prebieha.

Zdroj: lokalizacie.sk

Komentuj!