Register

A password will be e-mailed to you.

Hoci FromSoftware zďaleka najviac preslávili Souls hry na základe ideí Hidetaka Miyazakiho, toto štúdio už v minulosti prichádzalo s úspešnými sériami, ktoré si získali milióny fanúšikov. Či už šlo o fantasy RPG King’s Field alebo Armored Core, mohli sme hovoriť o silných značkách. Tie, najmä za poslednú dekádu, zostali v pomerne objemnom tieni projektov ako Dark Souls alebo Elden Ring, no očividne na nich autori nezabudli. Práve sme totiž videli Armored Core VI priamo v akcii a dokonca autorský tím prezradil fixný dátum vydania.

V podstate celé jedno desaťročie sme boli bez nejakého prírastku do kedysi veľmi úspešnej značky. Posledný nový (plnohodnotný) diel vyšiel v roku 2012 a od tých čias sa FromSoftware venoval výhradne Souls hrám, ktoré sa tešili z obrovitánskeho úspechu. A to ako komerčného, tak aj kritického. Každopádne, značka bola pomerne dlhú dobu v hlbokom spánku a preto ju vlastne možno ani neregistrujete. Je tu s nami od roku 1997 a vždy hráčom prinášala pomerne megalomanské bitky mech robotov, ktoré sa primárne sústredili na strieľanie a nie na kontaktné strety.

Pokiaľ teda dúfate v Souls záležitosť, akurát s mohutnými robotmi, budeme vás musieť sklamať. Tu pôjde primárne o nadmieru efektný, svižný a dobre ozvučený balet nábojníc i železných konštruktov hýbajúcich sa v závratných rýchlostiach. Súčasne to aktuálne vyzerá, že značka zahodí detinskejší Gundam look a prejde do autentickejšie ladeného Souls vizuálu, ktorý (minimálne z dostupného traileru) titulu sedí ako uliaty.

Aký je však dátum vydania a nepôsobí to celé unáhlene? Môžeme upozorniť, že projekt bol podľa všetkého vo vývoji už dlhšie. Presnejšie od roku 2016, takže sa takpovediac pečie už viac ako pol dekády. Pôvodne ho viedol sám Miyazaki, no nakoniec ho prenechal Masaru Yamamurovi, ktorý bol vrchným herným dizajnérom v takisto úspešnom Sekiro: Shadows Die Twice.

Ohňov Rubiconu by sme sa mali dočkať dvadsiateho piateho augusta 2023. Hra vyjde na širokej škále platforiem. Konkrétne na PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series S, Xbox Series X i osobných počítačoch. Do vydania snáď vyjde ešte nejaké video zachytávajú gameplay bez výraznejších strihov a projekt sa tak ukáže v rýdzom svetle.

Komentuj!