Register

A password will be e-mailed to you.

Býva zvykom, že hry v prípade filmovej alebo inej adaptácie pomáhajú tržbám v rámci debutu na novom médiu. Ostatne, fanúšikovia sa nahrnú od kina, pretože chcú vedieť či sa podarilo zachytiť esenciu konkrétneho univerza adekvátnym spôsobom. Z tohto pohľadu sa nadmieru darilo filmovému Mariovi, ktorý sa stal najúspešnejšou hernou adaptáciou všetkých čias (minimálne čo sa finančného úspechu týka). A to logicky pomohlo aj početným hrám.

Konkrétne ide o tri tituly. Mario Kart 8: Deluxe, Super Mario Odyssey a New Super Mario Bros U Deluxe. Nintendo dôverujúce v úspech filmu totiž nasadilo do herných obchodov množstvo marketingového materiálu, no a nejeden nadšení potomok doviedol rodičov do obchodu, aby mu kúpili titul s notoricky známym inštalatérom v hlavej úlohe.

Vďaka tomu sa v Británii práve tieto projekty vyšplhali do desiatky najpredávanejších hier za minulý týždeň. Je zrejme nutné zmieniť, že taký Mario Kart 8 je hneď druhý v poradí a prekonala ho iba FIFA 23, ktorá je ale masívne predávaná a takýto počin len ťažko poraziť. Okrem toho ale rástli i ďalšie hry, ktoré síce vo finálnej desiatke nie sú, no predávali sa výborne. Taký Mario Strikers: Battle League Football narástol o ohromných 111 percent, čo je priam neuveriteľné a pre spoločnosť Nintendo fantastické číslo.

Super Mario 3D World + Bower’s Fury sa zasa zvýšil o solídnych 21 percent. Je tak krásne vidieť ako môže kvalitná adaptácia vzbudiť záujem aj o staršie projekty, ktoré ale boli skryté oku ľubovoľného hráča. Snáď to poslúži ako dobrý príklad pre ďalších filmárov a v budúcnosti sa častejšie dočkáme kvalitných projektov využívajúcich funkčné herné univerzá. Na úplný záver sem prikladáme najúspešnejšiu desiatku v britských tržbách.

  1. Fifa 23
  2. Mario Kart 8: Deluxe
  3. Resident Evil 4 Remake
  4. Hogwarts Legacy
  5. Super Mario Odyssey
  6. God of War Ragnarök
  7. Gran Turismo 7
  8. Call of Duty: Modern Warfare 2
  9. Minecraft (Switch)
  10. New Super Mario Bros U Deluxe

Komentuj!