Register

A password will be e-mailed to you.

Trine 5: A Clockwork Conspiracy vyjde niekedy v lete tohto roku, avšak spoločnosti Frozenbyte a THQ Nordic už postupne oznamujú podrobnosti. Trine 5 bude obsahovať 2,5D perspektívu, tak ako tomu bolo aj v predchádzajúcich dieloch (s výnimkou nevydareného tretieho dielu) fyzikálne puzzle platformy a lokálnu a online kooperáciu až pre štyroch hráčov.

Do série sa vrátia traja slávni hrdinovia. Rytier Pontius, čarodejník Armadeus a zlodejka Zoya. Čakajú ich súboje s mechanickou armádou hodinových strojov, vedenou dvoma podlými zloduchmi, ktorí sa snažia zničiť dobré meno tejto trojice. Vývojári lákajú na množstvo nových puzzle prvkov vrátane ohňa, vzduchu, svetla, magnetov a elektriny. Vďaka nim by mali byť hádanky bohatšie.

Podľa insidera a dataminera s nickom billbil-kuno by sme mali očakávať herný čas viac ako 12 hodín, pričom doteraz najdlhším dielom série bolo Trine 4: The Nightmare Prince s desaťhodinovým hlavným príbehom a dvoma hodinami v prídavku. Každopádne nás v piatom Trine čaká 20 rôznych úrovní; od trblietavých jaskýň s drahokamami až po nebezpečné zaplavené chodby.

Trine 5: A Clockwork Conspiracy vyjde v lete 2023 na platformách PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X/S, Xbox One, Nintendo Switch a PC.

Komentuj!