Register

A password will be e-mailed to you.

V roku 2020 nám prinieslo štúdio Valve po dlhých rokoch ďalší projekt zo sveta Half-Life. VR only projekt sa tešil pozitívnym reakciám hráčov a i kritikov, pričom nejeden fanúšik hovoril o najlepšom žánrovom projekte na trhu. Logicky sa ale mnohí chceli dostať k hraniu aj bez nutnosti použitia VR hardvéru. To doposiaľ nebolo plne možné, avšak aktuálny mód toto mení.

Je logické, že nepôjde o identický zážitok, avšak v prípade, že vám ide o spoznanie príbehových cestičiek na vlastnej koži (a nedisponujete žiadnym headsetom), postačí vám i táto verzia. Mód nesie názov Half-Life: Alyx NoVR a donedávna sprístupňoval niektoré časti hry pretvorené do tradičnej podoby, ktorá nie je závislá od finančne náročného hardvéru.

Nový update však zaistil, že si môžete zahrať celý titul a kompletne ho prejsť. Je plne funkčný a hoci tu či tam narazíte na drobnejšie problémy či bugy, nezastaví vás to v pokorení príbehovej kampane. Pasáže, ktoré využívali prvky VR ovládania sú upravené, aby ste ich mohli jednoducho prejsť pomocou stlačenia tlačidla na klávesnici.

Pokiaľ si teda chcete vyskúšať aj takúto verziu príbehu Alyx Vance a spoznať jej svojské dobrodružstvo, ktoré podľa všetkého výborne zapadá do strastiplnej cesty Gordona Freemana, k módu sa dostanete prostredníctvom tohto linku. Inštalácia je pritom simplicitná. Stačí vlastniť titul na Steame a súbory, ktoré stiahnete následne skopírovať do zložky s hrou.

Komentuj!