Register

A password will be e-mailed to you.

Cal Kestis a jeho partia netradičných dobrodruhov sa k nám blížia a je teda logické, že vybrané zahraničné média sa už mohli pustiť do limitovaných preview verzií očakávaného projektu s názvom Star Wars Jedi: Survivor. Čo nám portál GameSpot prezradil o akčnom RPG v takmer desať minútovom komentovanom videu?

Keďže trailerom sa to pomerne šikovne darí skrývať, konkrétny redaktor hovoril aj o príbehovej časti. Samozrejme, do detailných podrobností zabiehať nemohol, avšak prezradil, že naratívny oblúk bude súvisieť aj s érou High Republic, ktorú Disney vcelku aktívne skúma v komiksových príbehoch. To je značne neočakávané, keďže táto perióda končí zhruba pätnásť rokov pred snímkou Phantom Menace, čiže inými slovami pred prvou epizódou. Každopádne, ide o solídne lákadlo, ktoré mnohých hráčov nepochybne navnadí na prichádzajúci herný sequel.

Čo sa týka hrateľnosti, titul si podľa všetkého ide tradičnou cestou akčnej adventúry, ktorá využíva prvky Souls počinov a do toho primiešava trochu toho Uncharted. Súboje ale tvoria gro hrateľnosti, ktorému sekunduje ľahká explorácia. Stretov na hráčov ale čaká mnoho. K dispozícii budeme mať hneď niekoľko bojových postojov, ktoré razantne ovplyvnia Calove pohyby a prístup k nepriateľom.

Tradičný postoj je primárne určený na ťažšie útoky a jedného protivníka. Obojstranný svetelný meč rozseká všetko v okolí, no a dve samostatné zbrane dokážu oponentúru zaplaviť rýchlymi útokmi, ktoré ale spôsobujú nižšie poškodenie. Tieto postoje by ste mali využívať vo svoj vlastných prospech a do súbojovej zložky prinášajú istú taktiku, ktorá predtým tak trochu absentovala.

Zaujímavým prídavkom je aj kantína, kde sa stretávajú hrdinovia vystupujúci v príbehu. V nej s nimi budete viesť konverzácie, rozširovať si svoje znalosti o svete, no a v neposlednom rade aj prijímať vedľajšie úlohy, ktoré budú mať dohru na iných planétach. Za zmienku určite stojí aj záhradnícka minihra, kde budete pestovať svoj vlastný herbár.

Star Wars Jedi: Survivor sa na naše herné zariadenia pozrie už dvadsiateho ôsmeho apríla 2023. Do boja za slobodu galaxie sa pustia vlastníci osobných počítačov a konzol Xbox Series S, Xbox Series X i PlayStation 5.

Komentuj!