Register

A password will be e-mailed to you.

Najznámejší britskí detektív sa pozrie na kuriózny prípad inšpirujúci sa v tematike spisovateľa H. P. Lovecrafta, presnejšie v mýte menom Cthulhu. Projekt po niekoľkých odkladoch dorazí v apríli, pričom aktuálne na svoje existenciu upozorňuje formou temného traileru balansujúceho na pomedzí šialenstva a racionality.

Tento remake pôsobí naozaj atraktívne, nakoľko kombinuje typickú detektívnu hrateľnosť s nadprirodzenom, ktoré nezriedka vnára pochybnosti aj do tých najrozumnejších myslí neveriacich na kozmické bytosti či entity nevysvetliteľné a neopísateľné žiadnym z dostupných jazykov alebo slov.

Je pritom zrejmé, že vývojári z ukrajinského Frogwares opustili pomerne komorné zázemie pôvodného titulu z roku 2007. Hrateľnosť učinili aktuálnejšou, modernejšou i svižnejšou a evidentne budú ťažiť i z vyššieho rozpočtu ako mali naposledy. Najmä preto možno dôjde aj na explicitnú prítomnosť Cthulhu, čo nepochybne poteší fanúšikov Lovecraftových hororov.

Ako sme zmienili vyššie, počin bude primárne orientovaný na vyšetrovanie, hľadanie stôp a vytváranie hypotéz v povestnom myšlienkovom paláci. O čo presne pôjde a ako sa nakoniec rozlúskne prípad, pri ktorom môžu obaja ústrední protagonisti (Watson aj Holmes) prísť o zdravý rozum? O nájdenie pravdy sa budeme môcť pokúsiť už jedenásteho apríla 2023, kedy táto adventúrna záležitosť vychádza. Do kože detektíva sa budú môcť prevteliť majitelia konzol PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, Nintenda Switch a aj osobných počítačov.

Komentuj!