Register

A password will be e-mailed to you.

Leon Scott Kennedy sa dnešným dňom vracia na hernú scénu a to v podobe remaku najviac ikonického (podľa mnohých aj najlepšieho) štvrtého dielu. Ten na základe zahraničných i tuzemských ohlasov dopadol na výbornú a pozbieral známky, ktoré mu umožnia ašpirovať na titul roka 2023. Projekt pri tejto príležitosti dostal už tradičný launch trailer.

Morbídna brutalita, prvotriedny gunplay, špičkové audiovizuálne stvárnenie a ešte väčší príklon k stealth elementom, ktorá vnášajú do akčnej hrateľnosti istú variabilitu. Remake sa nadmieru podaril a hoci mnohí disponovali názorom, že štvrtý Resident Evil je stále aktuálnou hrou, pri novej prerábke pôsobí predsa len už ako archaická záležitosť z dôb dávno prežitých.

Launch ukážka je sledom dobre známych situácií, ktoré početní fanúšikovia poznajú z originálnej hry. Leon stojaci proti niekoľkým bossom, nepríjemné kulisy fanatického hradu a do toho malá ukážka jeho schopností pri streľbe, ktoré mu v tejto nočnej more pomôžu prežiť. A áno, opätovne sa úryvku dočkal i Jack Krauser, ktorý tentokrát disponuje ešte komplexnejším fyzickým stretom.

Záver traileru nakoniec prezrádza, že sa do projektu dostane i Mercenaries mód, ktorý sériu Resident Evil sprevádza už od tretieho dielu s podtitulom Nemesis (paradoxne, v remaku tejto časti sa režim neobjavuje). Aktuálne o ňom nič konkrétne nevieme, netušíme aké postavy ponúkne, no ak si vezme príklad z pôvodnej štvorky, čakajú nás pomerne solídne jatka.

Na nejaké oficiálne predstavenie si ale budeme musieť ešte nejaký týždeň počkať. Tak či onak, režim dorazí do hry siedmeho apríla a bude celkom zdarma. Úplne poslednou poznámkou tohto článku je informácia, že naša recenzia je momentálne v príprave a dočkáte sa jej čoskoro.

Komentuj!