Register

A password will be e-mailed to you.

Nový Crash Bandicoot dorazí skôr, než sa čakalo. Multiplayerový titul bol oficiálne oznámený na The Game Awards 2022, no okrem traileru sme sa nedozvedeli vôbec nič. V minulosti bolo praxou, že ak bol oznámený nový Crash a Spyro, dostali sme aj dátum vydania, no v prípade Crash Team Rumble sa tak nestalo. Fanúšikovia preto začali pochybovať o tom, že hra stihne vyjsť ešte pred letnými prázdninami, no nakoniec sa tak stane.

Firma Activision totiž oznámila, že titul vyjde 20. júna pre PS5, PS4, Xbox Series X|S a Xbox One. Tento raz už žiadna časová exkluzivita pre konzoly od Sony, no zdá sa, že po vzore Crash Team Racing Nitro-Fueled majú hráči na PC smolu, i keď oznámenie môže prísť časom, avšak pre multiplayerový titul by to nebolo vhodné.

Pokiaľ by ste si chceli hry pred vydaním vyskúšať, od 20. do 24. apríla bude prebiehať uzatvorený beta test, ktorý bude prístupný pre tých, čo si hru predobjednali. K dispozícii budú tri mapy a päť postáv – Crash, Coco, Tawna, Neo Cortex a Dingodile. Ak ste tak neučinili, hra bude k dispozícii v dvoch verziách. Štandardná bude stáť 29,99€ a zahrnie hru, prístup do uzavretej bety a prémiovú vstupenku do 1. sezóny. Deluxe edícia stojí o 10€ viac a obsahuje všetko uvedené plus prémiový battle pass pre 2. sezónu a rôzne ďalšie digitálne vychytávky ako automatický level 25 pre prvú sezónu a ďalšie.

Spolu s oznámením sme sa dozvedeli aj to, že postavy budú patriť do jednej z troch tried – Blocker, Booster alebo Scorer a budú mať jedinečné schopnosti, ktoré pomôžu spoluhráčom získať čo najviac ovocia Wumpa. Okrem toho sa na internet dostali aj prvé poriadne gameplay zábery, napríklad YouTuber a fanúšik Crasha s prezývkou Canadian Guy Eh uverejnil necelé 3 minúty záberov priamo z hrania (ukazujúce mapy Calamity Canyon, Just Beachy, Tiki Towers), na ktoré sa môžete pozrieť vyššie.

Twitter účet Crash Bandicologist zhrnul zverejnené informácie, ku ktorým však zaradil aj oficiálne screenshoty, takže i na tie sa môžete v prípade záujmu pozrieť.

Zdroje: VGC, Push Square, Canadian Guy Eh, Crash Bandicologist, Fake Crash

Komentuj!