Register

A password will be e-mailed to you.

Séria The Dark Pictures sa rozrastá o nový, doposiaľ neznámy, titul. Akurát v tomto prípade nepôjde o tradičnú príbehovú záležitosť pripomínajúcu interaktívny film ale surovú rail shooter akciu ukotvenú vo virtuálnej realite. Projekt práve vychádza a tým pádom atraktívne sa javiaci počin dostal launch trailer.

Hneď na úvod môžeme napísať, že ide o PS VR2 exkluzivitu, takže si hororovú akciu zahráte výhradne na aktuálnych platformách japonskej firmy Sony. Projekt bol vyvíjaný pod hlavičkou známeho Supermassive Games, ktoré zažilo azda najväčší kariérny rast s hrou Until Dawn. A keď už sme spomenuli práve tento titul, súvisí s ním i ďalšia spin-off záležitosť, ktorá sa volala Until Dawn: Rush of Blood.

Konceptuálne pritom šlo o úplne identickú záležitosť ako práve vydané Switchback VR, ktoré už zapadlo pod úspešnú značku The Dark Pictures (koniec koncov, ide o zdieľané univerzum a to sa neprestajne rozrastá). Oba počiny pripomínajú neustále napredujúci kolotoč, na ktorom musíte mieriť mnohými zbraňami a kosiť zástupy ohyzdných monštier prichádzajúcich na hráča zo všetkých možných i nemožných smerov pekelných.

Do toho vás ale autori neprestajne desia rôznymi jump scare trikmi a ďalšími morbídnosťami, ktoré vo vás postupne rezonujú a navodzujú nepríjemný pocit. Na záver môžeme spomenúť, že titul už dostal i prvé recenzie. Tie síce nie sú vehementne pozitívne, avšak stále sa pohybujú okolo sedmičky, čo je viac ako slušné. Najväčšiu kritiku si vyslúžili technické problémy a v jednom prípade (údajne) chabý level dizajn. Ten ale primárne zmieňuje iba jedna, striktne negatívna, recenzia, takže môže ísť o subjektívnu averziu voči látke ako takej. Dáte napriek tomu The Dark Pictures: Switchback VR šancu? Alebo si počkáte na ďalší “filmový” diel?

Komentuj!