Register

A password will be e-mailed to you.

Hororová akcia z produkcie Tango Gameworks k nám dorazila v marci minulého roku a hoci nezískavala výhradne pozitívne známky, o zlom projekte nemohlo byť reči. Koniec koncov, titul disponoval zaujímavým súbojovým systémom, ktorý ťažil z estetiky i východnej kultúry a súčasne ponúkal nekoncepčný zážitok aký by ste hľadali u konkurencie iba veľmi ťažko. Vzhľadom k tomu, že šlo o časovú exkluzivitu, počin sa pôvodne objavil iba na platformách PlayStation a PC. Teraz už ale vieme, kedy ho môžu očakávať Xbox hráči.

Exkluzivitu si, pochopiteľne, zaistila japonská firma Sony. Ide o pomerne tradičný krok, ktorým si chce konkrétna spoločnosť zaistiť, čo možno najlepšie predaje pre svoju konzolu. A hoci pri vydaní už Bethesda spadala pod Microsoft, jeho zástupcovia museli napriek tomu dodržať zmluvy, ktoré boli (s najväčšou pravdepodobnosťou) podpísané roky predtým než k výslednej kúpe a samotnému vydaniu došlo.

Aktuálny dátum pre Xbox Series X a Xbox Series S hráčov je stanovený na 12. apríla 2023, čo by znamenalo, že hororové RPG s mimoriadne akčnými súbojmi, dorazilo na konkurenčnú platformu viac ako rok po pôvodnom vydaní. Už o jeden mesiac by sme sa teda mali dozvedieť ako počin uspeje u používateľov hrajúcich na Xboxe. Ostatne, sila zážitku pramenila i z výborného ovládača DualSense, ktorý z akčných stretov učinil mimoriadne kinetický zážitok a ten je do nejakej miery (pri jeho absencii) neopakovateľný.

Každopádne, pustíte sa do atmosférického lovu duchov, prípadne si Ghostwire: Tokyo necháte ujsť? Na úplný záver ešte môžeme doplniť, že na nových verziách bude automaticky k dispozícii Spider’s Thread update, ktorý ponúkne príbehový roguelite mód s údajne mysterióznym naratívnym rozprávaním.

Komentuj!