Register

A password will be e-mailed to you.

Síce tituly zo sveta Pána Prsteňov väčšinou vzbudzujú u fanúšikov i hráčov mimoriadné nadšenie, Gollum to od prvopočiatku nemal jednoduché. Ostatne, samotný koncept, v ktorom sa vtelíte do kože ikonického Sméagola je pomerne riskantný a aj fakt, že má ísť o príbehovú stealth záležitosť mnohých odradil. Nakoniec, ukážky prichádzajúce v uplynulých rokoch hráčov uvádzali do ešte väčších rozpakov. Teraz však vyšiel trailer, ktorý nepôsobí najhoršie.

Deadelic Entertainment je pomerne overené štúdio primárne adventúrnych titulov, ktoré v rámci svojho žánru dokáže skutočne excelovať. Koniec koncov, počiny ako Deponia, Ken Follett’s The Pillars of the Earth alebo Silence sú toho jasným dôkazom. Práce na Gollumovi ale museli byť úplne iné. Nielenže ide o najväčšiu značku, s ktorou autori pracovali, súčasne do určitej miery opustili prebádané vody logických adventúr a zavítali na akčnejšie pole, kde sekanie mečom a údery kladivom síce nemajú priestor, no rovnako ani klikanie myšou na predmety či komplikované kombinovanie predmetov z inventára.

Gollum bude (okrem iného) o kradmom prechode oblasťami, skákaní, šplhaní a vyhýbaní sa všemožnému nebezpečenstvu, ktoré v Stredozemi po návrate temného pána číha na každom druhom rohu. Na jednej strane bude nepochybne zaujímavé sledovať dejové cestičky kontroverznej (a adekvátne prepracovanej) postavy, avšak pohľadom z o niečo viac skeptického rohu, dokáže obdobný koncept utiahnuť plnohodnotný titul z roku 2023? To jest otázka, na ktorú by sme mali v terajšom kalendárnom období dostať odpoveď, keďže trailer prezradil, že sa s titulom v práve prebiehajúcich dvanástich mesiacoch počíta.

Pokiaľ si chcete vylepšiť mienku o The Lord of the Rings: Gollum, ukážku si rozhodne pozrite. Je totiž pomerne veľkolepá, plná divokých momentov i postáv, ktoré by ste v obdobnom rozprávaní asi úplne nečakali. Do Gollumovej životopisnej hry sa budú môcť pustiť majitelia konzol PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S i Nintenda Switch, pričom v tomto príbehu nebudú chýbať ani vlastníci osobných počítačov.

Komentuj!