Register

A password will be e-mailed to you.

Akčná first person záležitosť sa predstavuje v niekoľko minút trvajúcom gameplay videu, ktoré zachytáva prechod atraktívnou lokáciou i krvavú prestrelku v podzemnom komplexe. Má táto herná adaptácia šancu na úspech alebo pôjde o priemerný počin?

Otázka z úvodu je v tomto prípade naozaj na mieste. Vývoj gaunerského mesta totiž zaštítilo štúdio Teyon, ktoré nám v roku 2019 prinieslo projekt s názvom Terminator: Resistance (ten sme svojho času dokonca recenzovali). Aj vo vtedajšom prípade si vzali pomerne starú filmovú licenciu s početnou fanúšikovskou základňou a zasadili do nej aktuálny príbeh, pričom šlo o first person strieľačku. Kde je teda problém? No, primárne v tom, že šlo o skrz-naskrz priemerný projekt, ktorý v podstate v ničom nevynikal.

Nanešťastie, RoboCop: Rogue City momentálne vyzerá veľmi podobne. Ak niečo možno s čistým svedomím pochváliť, je to audiovizuálne spracovanie, kde minimálne odlesky dokážu navodiť solídnu atmosféru, takže nočný svet a neónové lampy mimoriadne vyniknú. Ani akcia nie je najhoršia, disponuje solídnym ozvučením, no vrchol tohto žánru je predsa len niekde inde (obzvlášť slow motion efekt vyzeral lepšie aj v dvadsať rokov starom Max Payne hite). Jej krvavosť a istá mechanickosť prameniaca z hlavného hrdinu ale vyznieva do nejakej miery unikátne a sviežo.

Áno, už samotný trailer je plný technických chýb a nedostatkov, ktoré nám naznačujú, že autori nepatria medzi najskúsenejších (minimálne nie v obdobných tituloch). Napriek tomu môže zaujať najmä fanúšikov žánru a pôvodného science fiction filmu, ktorý patril ku kultom osemdesiatych rokov. Rogue City k nám má doraziť v septembri 2023, pričom loviť zločincov v ňom budú môcť majitelia konzol PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, osobných počítačov a z nejakého dôvodu aj Nintenda Switch, kde hra pobeží nepochybne katastrofálne. Pustíte sa do porciovania kriminálnikov so zbraňou v ruke počas nadchádzajúcej jesene alebo tieto robotické jatka radšej vynecháte?

Zdroj: youtube.com

Komentuj!