Register

A password will be e-mailed to you.

Prerábka štvrtého dielu série Resident Evil má aktuálne naplánované vydanie na 24. marca 2023. Akčný survival horor v špičkovom audiovizuálnom prevedení sa podľa terajších plánov dostane na konzoly PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series S, Xbox Series X a aj na osobné počítače. A vzhľadom k tomu, že hry z tejto série sa tradične dočkajú aj ochutnávky v podobe demoverzie, príbeh Leona S. Kennedyho v tomto ohľade nebude žiadnou výnimkou.

Demo zachytáva úplný úvod hry. Leon prichádza do nepomenovanej španielskej dedinky a hľadá prezidentovu dcéru, Ashley Graham. V úvode dňa ale netušil, že sa mu do cesty postavia obyvatelia tejto oblasti, ktorí sú napadnutí vírom Las Plagas a vyzbrojení sekerami, dynamitmi a v neposlednej rade aj motorovou pílou. Okamžite preto musí vziať do ruky pištoľ, brokovnicu a prestrieľať si cestu skrz úvodnú lokáciu, ktorá sa zapísala medzi azda najviac ikonické začiatky ságy Resident Evil.

Keďže demo vyšlo počas večera, mnohí hráči sa doň pustili a zverejnili svoj prechod. Na základe toho môžeme skonštatovať, že remake pôsobí atraktívne a inovuje dnes už predsa len trochu archaickú (no stále fungujúcu) hrateľnosť pôvodného titulu. Chainsaw Demo je dostupné na všetkých platformách, kde Resident Evil 4 Remake vychádza. Bonusom a rozdielom oproti iným demo verziám tejto série spočíva v tom, že nemá časový limit. Môžete sa preto do jeho prechodu pustiť opakovane a vyskúšať iné postupy či taktiky. Otestujete túto hrateľnú ukážku pred vydaním? Alebo si už počkáte na deň D, kedy sa síce nevylodíte v Normandii ale budete vhodený do odpudivej nočnej mory, ktorá vám pravdepodobne spôsobí traumu?

Komentuj!