Register

A password will be e-mailed to you.

Už je to dva roky, čo sa vývojári z Riot Games rozhodli inovovať svet League of Legends o príbehové projekty. Či už v podobe seriálov alebo samostatných videohier, pričom možno zmieniť, že v oboch prípadoch sa táto snaha stretla s pomerne solídnym úspechom. Aktuálne sa ťahový RPG titul Ruined King: A League of Legends Story dočkal next-gen verzie.

Pôvodný projekt vyšiel ešte v roku 2021, pričom ponúkol hráčom zásadný príbeh zo života známych postáv ako Yasuo, Miss Fortune alebo silák Braum. Pre fanúšikov logicky šlo o projekt, ktorý nesmel ujsť ich pozornosti, avšak titul ako taký obstojí aj v očiach nezaujatého hráča efektívne sa vyhýbajúceho League of Legends (to píšem z vlastnej skúsenosti), z ktorého svet single-player záležitosti vychádza.

Ťahové súboje totiž disponujú adekvátnou hĺbkou a nútia hráčov premýšľať o najbližších krokoch. Takisto, sú inovované o prvok pozícií, ktorý na základe vašej voľby rozhoduje o rýchlosti, sile alebo efektivite daného ataku, obrany či aktívneho kúzla. Vďaka tomu strety pôsobia vrstevnato a môže v nich zavážiť hneď niekoľko faktorov.

Ak teda máte chuť na viac ako slušné naratívne rozprávanie s kvantom hlavných i vedľajších úloh, atraktívnou vizuálnou stránkou, hutnou atmosférou i akčnými súbojmi s adekvátnou dynamikou, Ruined King by vás mal zaujímať. Obzvlášť ak disponujete konzolami PlayStation, Xbox Series S alebo Xbox Series X, kde práve vyšla nová verzia s vylepšeným vizuálnym spracovaním a šesťdesiatimi FPS.

Komentuj!