Register

A password will be e-mailed to you.

Už budúci mesiac sa dostaneme do virtuálneho pekla, nakoľko sa na naše herné platformy dostane novinka v podobe roky očakávaného projektu Dead Island 2. Jeho vývoj bol pomerne komplikovaný, avšak na základe terajších informácií sa zdá, že je všetko na správnej ceste a akčný horor (s morbídnym humorom) naozaj vyjde. Nasvedčuje to aj najnovšie video predstavujúce štvrť hodinu základného gameplay jadra.

Zatiaľ to vyzerá tak, že v druhom Dead Islande bude viacej krvi ako po otvorení výťahu v Osvietení. Naozaj, takmer každý váš krok v hre sprevádzajú rôzne druhy živých mŕtvol, no našťastie pre vás (a bohužiaľ pre oponentov) disponujete masívnym arzenálom strelných i chladných zbraní, ktoré môžete využiť na fyzickú deštrukciu hladných neprajníkov.

A vyzerá to veľmi dobre. Toto je skutočne esenciálny prvok, ktorý môže hru dostať do kvalitatívnych výšin, prípadne ju potopiť pod dno priemernosti. Samozrejme, teraz netušíme ako na tom bude sekanie, strieľanie a trhanie mäsa pocitovo, avšak audiovizuálne stvárnenie je momentálne prevedené na jednotku. Veľkú zásluhu na tom má nový systém nazvaný Flesh, ktorý umožňuje rôznymi spôsobmi odsekávať časti tela (v jednej situácii postave dokonca vypadnú očné buľvy, čo je fantastický detail hodný ranného Petra Jacksona alebo Sama Raimiho).

Hell-A si pre vás nachystá množstvo hlavných i vedľajších questov. Na druhé zmienené narazíte aj počas tradičnej explorácie, pričom autori prehlásili, že ich môžete splniť rovno alebo odložiť takpovediac na neurčito. K ich kvalite sa aktuálne vyjadriť nevieme, no predstavená úloha disponovala vlastným minimalistickým príbehom, čo môžeme iba kvitovať.

Bude to však obdobne s každou vedľajšou misiou? To aktuálne povedať nevieme. Okrem toho, kartičky, s ktorými nám boli predstavení jednotliví preživší budú v hre figurovať ako špeciálne schopnosti. Tie vám pomôžu v tej alebo onej situácií a ich variabilita je na prvý pohľad úctyhodná. Nadchádzajúca novinka sa javí nadmieru atraktívne a snáď aj tí najskeptickejší hráči zostali voči nej aspoň trochu pozitívnejší.

Dead Island 2 k nám dorazí 21. apríla 2023. Do morbídneho mordovania sa budú môcť pustiť majitelia konzol PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S a aj vlastníci osobných počítačov (výhradne prostredníctvom platformy Epic Games Store, na Steame titul nie je dostupný). Dovtedy sa môžete pripraviť na skorú letnú dovolenku v zombie zamorenej exotike.

Komentuj!