Register

A password will be e-mailed to you.

To, že je remake ikonického hororového kúsku s názvom Dead Space veľkým hitom i takmer pätnásť rokov po svojom pôvodnom vydaní, už vieme. Potvrdzujú to celosvetové ohlasy i naša nedávna recenzia, ktorá sa žánrovému projektu takpovediac pozrela na chrup. Po všetkých úspechoch nám autori najnovšie pripomenuli dobre známu a značne zlovestnú uspávanku, ktorá zaznela i v traileri originálneho akčného hororu.

Aj nová ukážka je vlastne prerábkou tej starej. Nie stopercentne verná, avšak konceptuálne (aj niektorými zábermi) autentická a rešpektujúca originálny nápad, ktorý spája detskú uspávanku so surovým audiovizuálnym hororom, pre ktorý je séria Dead Space známa a milovaná zároveň.

I po tých rokoch pôsobí trailer pomerne nepríjemne, skľučujúco a bezútešne. Ostatne, podobne ako chladné múry a koridory lode USG Ishimura, kde sa survival horor odohráva. Súčasne, takmer dve minúty trvajúca ukážka perfektne navodí vyznievanie plnohodnotného titulu a svojským spôsobom odprezentuje prvok, ktorý je jeho esenciálnou súčasťou. A ním je atmosféra, ktorá patrí medzi tie najlepšie a hráči na ňu so strachom v mysli spomínajú do dnešných dní.

V prípade, že váhate nad tým, či sa práve do tohto projektu pustiť, musíme preto primárne vyzdvihnúť jeho hutnú atmosféru a postupné budovanie strachu, ktorému sekunduje až morbídna dávka telesného násilia. Dead Space podľa všetkých dostupných informácií zostarol veľmi dobre (po stránke dizajnu i hrateľnosti), pričom aktuálnejší kabátik dodal celému titulu veľmi naturalistický look, ktorý sa s vypätím všetkých síl zarýva pod hráčovu kožu a drží sa tam svojimi pazúrmi až do absolútneho záveru.

Ak teda prahnete po kvalitnom akčnom horore, ktorý desí a súčasne ponúka i solídne akčné pasáže, aktuálne by ste len ťažko hľadali kvalitnejšieho zástupcu (keďže Callisto Protocol prepadlo a dostalo sa aj medzi naše sklamania minulého kalendárneho obdobia).

Komentuj!