Register

A password will be e-mailed to you.

Nová expanzia na populárnu online strieľačku Destiny 2 od Bungie vychádza už dnes. Pozrime sa na jej fyzickú zberateľskú edíciu, ktorú hra dostala spolu s digitálnymi verziami.

Destiny 2 sa dnes večer dostane na planétu Neptún, ktorú sme v tejto hernej sérii ešte nemali možnosť objaviť. Farebne ladená expanzia Lightfall v štýle Blade Runner nás zavedie do neónového futuristického mesta Neomuna. Popri digitálnych edíciách vydalo legendárne štúdio Bungie na svojom obchode aj peknú zberateľskú edíciu.

Ide o naozaj veľké DLC, na ktoré sa ešte pozrieme v samostatnej recenzii. Zatiaľ sa poďme pozrieť na obsah tejto verzie Lightfall. Krabica tejto kolektorky je jedna z tých väčších, a je skrytá vo vonkajšom hladkom papierovom obale. Ako s krytom tak aj bez neho je z jednej zo strán možné túto edíciu vystaviť aj horizontálne.

Všetky strany, obaly a knižky majú veľmi peknú grafiku s rytinovou textúrou, meniacu odtieň podľa zdroja svetla. Každý povrch, na ktorom je nejaká grafika alebo ikona, disponuje veľmi pekným efektom hĺbky.

Po otvorení vnútorného boxu sa nám naskytá pohľad na štýlový a detailný obrázok, pozostávajúci z rôznych postáv expanzie. Je tu napríklad vyobrazený hlavný antagonista The Witness a jeho pobočník imperátor Callus, proti ktorého replikám sme už mali možnosť bojovať v predošlých sezónach hry. Vidíme tu aj predvolenú verziu hráčovej hlavnej postavy s novou zelenou schopnosťou The Strand. Je tu aj známa postava Osiris, výskumník antických artefaktov a mimozemskej rasy The Vex.

Ako prvé na vás vyskočí osobný list od Zavalu, známeho veliteľa rádu Vanguard. Nasledujú dve pohľadnice z mesta Neomuna a nálepka s logom expanzie, na ktorej pozadí je imperátor Callus. Na jednej z pohľadníc je aj kód na exkluzívny zberateľský emblém, ktorým sa budete môcť pýšiť pred ostatnými hráčmi.

Bungie vie robiť solídne lorebooky, minimálne z vizuálneho hľadiska. Červený obal, v ktorom sa nachádzajú, má krásny textilný povrch a zlatú rytinu stromu Guardianov zo starej sociálnej zóny v Toweri v Destiny 1. Knižky sú však žalostne krátke a každá obsahuje iba niekoľko strán, ide hlavne o zberateľské predmety.

Podobne ako v prípade samostatne vydaných príbehových knižiek Grimoire, alebo textoch vydaných na internete, príbeh je tu písaný neuveriteľne krypticky. Ak nepoznáte postavy, lokácie a nehrali ste ani jeden z dielov, nič sa tu nedozviete a dialógy v týchto spisoch pre vás budú mať hodnotu náhodne vygenerovaných slov. Na to sú však hráči Destiny, ktorí si rešeršujú lore v pozadí, už zvyknutí. Súčasť zážitku z týchto knižiek je študovať si popri nich všetko na internete.

Najpodstatnejším artiklom v tejto edícii je soška stvorenia, ktoré sa volá Pouka. Doteraz o nej veľa nevieme a hráči dúfajú, že sa o nej dozvieme viac v Lightfall expanzii. V Destiny je Pouka známa hlavne ako malý lietajúci pobočník populárnej postavy Elisabeth Bray, známej aj ako Exo Stranger. Táto soška má veľmi pekný lesklý povrch, ktorý mení farby podľa externého svetla.

Podobne ako iné sošky zo zberateľských edícii Bungie, je možné ju zapnúť. Ponúka však len statické svetlo, prípadne animáciu pomalého dýchania, aj keď s pekným modrým svetlom. Narozdiel od Destiny Ghost Edition, bohužiaľ, neposkytuje žiadne zvuky ani reč. Zberateľská edícia je stále dostupná, no jedine na stránke obchodu Bungie, a to ako vo verzii s kódom hry (ktorý vám pošlú samostatne), tak aj bez kódu. Steelbook alebo disk s hrou už Bungie nanešťastia nevydáva. Zaujala vás alebo ju pokojne prepásnete?

Komentuj!