Register

A password will be e-mailed to you.

Pokračovanie Star Wars Jedi: Fallen Order sa k nám nezastaviteľne blíži a preto budeme o očakávanom sequeli v najbližšej dobe počúvať pomerne často. Aktuálne nám zahraničný portál IGN ponúkol takmer desať minút trvajúcu ukážku hrateľnosti, pričom sprievodný komentár je adresovaný primárne prehľadávaniu i súbojovému systému či vítaným zmenám oproti jednotke.

Momentálne to vyzerá tak, že planéta Koboh bude centrom všetkého. Podľa informácií z videa sa môžeme domnievať, že pôjde o najväčšiu oblasť z celej hry, do ktorej sa budeme opakovane vracať. Samozrejme, vždy s trochu iným vybavením i schopnosťami, takže sa predtým nedostupné časti mapy môžu stať prístupnými. Niečo podobné sme videli napríklad v God of War titule z roku 2018, kde sa za centrálnu lokáciu tá považovať Lake of Nine, ktoré sa vplyvnom príbehu i vášho vybavenia oplatilo opakovane prehľadávať. Ostatne, skrývali sa v ňom fantastické príbehy, ktoré by bolo škoda minúť.

Survivor bude s najväčšou pravdepodobnosťou tvorený menšími mapami ako v prípade predchodcu, pričom Koboh by mal slúžiť na masívnu exploráciu, nakoľko údajne pripomína otvorený svet. Čo sa týka súbojov, tie ťažia z rozšírených variácií svetelného meča i takzvaných force powers. Vývojári navyše oponentov šikovne umiestňujú a vo frekventovanejšej miere pridávajú i arény, ktoré umožnia nejednému hráčovi zaspomínať na staré časy Devil May Cry ságy.

Na záver dodávame, že Star Wars Jedi: Survivor k nám dorazí (po kratšom odklade) 28. apríla 2023. Nebude tak priamo súperiť s Wo Long: Fallen Dynasty, keďže pôvodne mali oba (žánrovo takmer identické) projekty doraziť v mesiaci marec. To už je ale história, ktorá nenastane.

Akčné RPG sa pritom dostaví na konzoly PlayStation 5, Xbox Series X a Xbox Series S. O aktívne hranie nebudú ochudobnení ani majitelia osobných počítačov, kde projekt vychádza prostredníctvom Steamu.

Komentuj!