Register

A password will be e-mailed to you.

Deň D je konečne tu a PS VR2 headsety sa dostali k svojim prvým majiteľom (mimo recenzentov a testerov s predbežným prístupom). Pri tejto príležitosti spoločnosť Sony vypustila do sveta atraktívnu ukážku lákajúcu na projekty dostupné na novom technologickom zariadení, ktoré sa ocitlo na začiatku svojho životného cyklu.

Trailer predstavuje tituly, ktoré sú už oddnes pre zariadenie dostupné, no aj niekoľko prichádzajúcich, aktuálne nevydaných. Ukážka je to pomerne pekná a objaví sa v nej takmer všetko od Resident Evil Village VR Mode, Gran Turismo 7 až po Star Wars: Tales from the Galaxy’s Edge Enhanced Edition. Štart pre aktuálny headset je to naozaj dobrý. Snáď by sme mohli povedať i výborný.

Veľkým otáznikom pre PS VR2 však sú najbližšie mesiace i roky. Posledná generácia virtuálnej reality od spoločnosti Sony totiž pomerne rýchlo zapadla a skutočne zásadných projektov sme sa, nanešťastie, nedočkali. Niežeby na toto zariadenie nevychádzali zaujímavé tituly, no museli ste ich miestami poctivo hľadať. V tomto prípade to však pôsobí omnoho lepšie a snáď nejde iba o prvotný boom, ktorý následne nebude zo strany Sony a third party vývojárov adekvátne zaštítený.

Podobné úvahy sú však otázkou budúcnosti, nakoľko až tá nám prezradí ako dobre si PlayStation 5 so svojou VR súčasťou poradí. Potenciál i kvalitná technológia tu je, tak už len aby na ňu vychádzali i obdobne dobré tituly.

Komentuj!