Register

A password will be e-mailed to you.

Spoločnosť Nintendo v minulom roku v podstate opätovne naštartovala značku Kirby, ktorá bola už nejakú dobu takpovediac pochovaná. Forgotten Land bol ale veľkým žánrovým hitom a tak sa nemôžeme čudovať, že sa takmer zabudnutá IP rozširuje, prípadne sa novej generácii pripomínajú staršie projekty.

A jednou takouto pripomienkou je i Kirby’s Retrun to Dream Land, ktorý už o dva dni (24. februára 2023) vyjde v takzvanej Deluxe edícii. Pôvodný titul sa dostal na populárne Wii ešte v roku 2011, pričom možno zmieniť, že si odniesol viac ako slušné známky i miliónové predaje. Dobové recenzie sa zhodli na tom, že hoci nejde o žiadnu revolúciu v hrateľnosti či audiovizuálnom spracovaní, stále však japonská firma doručila výbornú platformovú záležitosť. Tá primárne ťažila z nápaditosti, kvalitného level dizajnu a celkovej hravosti, ktorou sú Nintendo hry známe už od prvopočiatkov.

Zrejme vás teda neprekvapí, že i Deluxe edícia si vedie nadmieru dobre. Priemerné známky sa pohybujú okolo osemdesiatky a v podstate kvitujú názory, ktoré internetom poletujú už viac ako dekádu. Tento Kirby je stále nadmieru kvalitným dobrodružstvom vhodným pre celú rodinu a nudiť sa pri ňom nebudete. Väčšina aktuálne dostupných recenzií je teda pozitívna a ak už aj dôjde na negatívnejšie ohlasy, súvisia primárne s obyčajnosťou celej prerábky, ktorá v podstate nič nového neprináša.

Napriek tomu by ste v tomto období hľadali lepšieho žánrového zástupcu iba veľmi ťažko. V prípade, že po obdobnom zážitku prahnete a vlastníte Nintendo Switch, zapíšte si vyššie zmienený dátum do vášho kalendára.

Komentuj!