Register

A password will be e-mailed to you.

Už v piatok, konkrétne sedemnásteho februára 2023, sa dozvieme či má dlhoročná japonská séria Monster Hunter konečne relevantnú konkurenciu. V rámci programu EA Originals totiž vychádza projekt Wild Hearts, ktorý je tematicky a odprezentovanou štruktúrou hrateľnosti v zásade úplne identický. Portál IGN nám pritom ponúkol úvodnú polhodinu, kde sa ešte väčšmi kryštalizuje hrateľnosť očakávanej akčnej novinky.

Ak ste sa už niekedy v minulosti stretli s vyššie zmienenou sériou, viete, že je primárne založená na grindovaní a komplexne spracovanom love obrovských predátorov. Kvôli tomu si získala milióny fanúšikov a hoci cieľová kategória svojská je, za posledné roky neprestáva naberať na počte, čo je pre jej autorov nepochybne dobré.

Hrateľnosť pritom prebieha v dvoch rozsiahlych fázach. Prvá reprezentuje prípravu, výber zbraní či brnenia, no a tá druhá je, pochopiteľne, bojovanie so zúrivými tvormi. Wild Hearts pritom jasne nasleduje šľapaje, ktoré boli vytvorené takmer dvadsaťročnou JRPG ságou.

Prichádzajúci titul (z produkcie tvorcov zo štúdia Omega Force) je pritom zasadený do fantasy sveta, ktorý je inšpirovaný feudálnym Japonskom. Celkovo cítiť z hry východné autorské zoskupenie. To sa prejavuje aj na odprezentovaných tvoroch, ktoré sme mohli vidieť vo zverejnenej ukážke.

Gameplay ako taký je veľmi podobný tomu z Monster Hunter hier. Samozrejme, tu sa aktuálne nedokážeme vyjadriť ku komplexnosti RPG elementov, ktoré zostávajú nateraz zahalená clonou tajomstva. Strety s protivníkmi ale disponujú istou dynamikou, no trpia primárne na nemožnosť využiť tradičný lock, ktorý by zabránil kamerovým problémom či neschopnosti udržať si na bojisku prehľad.

Práve týmto neduhom trpí v podstate každý veľký titul spadajúci pod značku, s ktorou bude v recenziách Wild Hearts nepochybne porovnávané. Každopádne, potenciál tu rozhodne je a snáď sa ho autorom podarí adekvátne pretaviť. Najnovší prírastok do EA Originals si budú môcť vyskúšať majitelia osobných počítačov, konzol PlayStation 5 i Xbox Series X a Xbox Series S. Teraz už zostáva iba zvolať lovu zdar a čakať na koniec terajšieho týždňa.

Komentuj!