Register

A password will be e-mailed to you.

Absolútny záver minulého kalendárneho obdobia nám priniesol pomerne zásadnú taktickú záležitosť zasadenú do komiksového (i keď dnes už snáď primárne filmového) univerza Marvel. Šlo o projekt Midnight Suns, ktorý bodoval i v našej recenzii, no titulu podrazili kolená zlé predaje, ktoré ho odsúdili na komerčný neúspech. A práve zverejnené demo sa pokúsi aspoň sčasti finančný potenciál navýšiť.

Metascore projektu sa doposiaľ na všetkých dostupných herných platformách pohybuje okolo osemdesiatich percent. Súčasne, hodnotenia na portáli OpenCritic sú takisto spriemerované presne na 82 percent. Asi teda niet pochýb o tom, že Midnight Suns sa kvalitatívne podaril a ponúka žánrovým nadšencom taktický zážitok v koži obľúbených hrdinov zo stránok komiksových dobrodružstiev či filmových príbehov.

Napriek tomu sa ale hráči do obchodov nehrnuli. A to ani do tých digitálnych. Podľa dostupných štatistík z PlayStation Store sa v Amerike projekt dostal iba na štrnáste miesto najviac sťahovaných hier v mesiaci december. Inými slovami, v dobe, kedy Marvel’s Midnight Suns vychádzalo. V Európe sa podľa všetkého ale nedostal ani do vrchnej dvadsiatky, čo nie je veľmi dobrá vizitka.

Nedávno sa k situácii vyjadril i Jake Solomon, jeden z vedúcich projektu. Ten prehlásil, že je s výslednou hrou spokojný a v podstate si takto vývojári z Firaxis Games Midnight Suns predstavovali. Každopádne, to nič nemení na fakte, že hry (tak ako aj čokoľvek iné) je vytvárané aj za vidinou finančného úspechu a ten sa v tomto prípade jednoducho nedostavil.

A to je aj jeden z dôvodov prečo na konzolách autori vydali limitované demo. Táto hrateľná ukážka vychádza na konzolách Xbox a PlayStation, pričom na druhej zmienenej platforme je k dispozícii iba pre vlastníkov prémiového predplatného. Demo by malo byť dostupné do 27. januára 2024.

Hráči si tak môžu tento titul bezproblémovo vyskúšať a zistiť o jeho kvalitách viac. Ideálne pre autorov si ho následne zakúpia a pomôžu tak nelichotivým predajom, ktoré môžu mať za následok zamedzenie vzniku obdobných počinov v budúcnosti.

Komentuj!