Register

A password will be e-mailed to you.

Rok 2021 priniesol množstvo veľkých i malých hitov. Medzi kvalitné a v mnohom zásadné hry daného kalendárneho obdobia patril aj projekt s pomerne netradičným názvom, ktorý znel Boyfriend Dungeon. A práve táto hra dorazila na konzoly PlayStation 5.

Počin sa totiž doposiaľ na žiadnu platformu spoločnosti Sony nepozrel. Užiť si ho mohli majitelia Xbox konzol, počítačov i Nintenda Switch, no PlayStation hráči boli doposiaľ od tohto zážitku ochudobnení. V čom ale tkvie originalita titulu od Kitfox Games?

Zrejme v tom, že ide o milostný simulátor a dungeon crawler hru zároveň. V Boyfriend Dungeon totiž zbierate zbrane a tie následne viete pozvať na rande, prípadne s nimi iným spôsob rozširovať váš vzájomný vzťah. Pomerne netradičná kombinácia, no môžeme zmieniť, že v dobových recenziách pomerne zabodovala.

Nešlo o obrovský hit, no hodnotenia sa v priemere pohybovali okolo sedemdesiatich percent, čo je pomerne slušné. Titul sa objavil i na vtedajších The Game Awards v kategórií počinov s najväčším dopadom na spoločnosť.

Boyfriend Dungeon dorazilo na konzoly PlayStation 5 dnes, 14. februára 2023, čo je vzhľadom na jeho tematiku pomerne príhodné. Dá sa zakúpiť digitálne prostredníctvom dobre známeho obchodu. Cenovka je nastavená na 19,99 €, takže ak vás táto atypická záležitosť zaujala, pokojne jej venujte svoj čas.

Komentuj!