Register

A password will be e-mailed to you.

Steam Next Fest už niekoľko rokov po sebe prináša hráčom ukážku zaujímavých a nezriedka zásadných herných titulov. Pokiaľ to neviete, ide o určitý digitálny festival, kedy spravidla indie autori predstavujú svoje pripravované projekty. Najmä pre zarytých PC hráčov teda ide o obdobie, kedy sa dostanú k doposiaľ neznámym titulom, pričom nezriedka si ich následne pridajú na zoznam prianí. A jednou z obdobne ladených hier bude aj Wandering Sword.

Tá sa práve dočkala minútu a pol dlhej ukážky, ktorá nešetrí hrateľnosťou ani veľkými ambíciami. Obzvlášť, keď vezmeme v úvahu, že k nám prichádza od relatívne neskúsených tvorcov. Wandering Sword pripomína JRPG záležitosť Octopath Traveler. Aj samotní tvorcovia prehlásili, že ich projekt ide v šľapajach niekdajšej Nintendo Switch exkluzivity. Súbojový systém je ťahový a mal by disponovať patričnou hĺbkou.

Príbeh dokážete vetviť a od vašich rozhodnutí bude závisieť i úplne záver naratívneho rozprávania. A aby toho nebolo málo, vizuálnym stvárnením je počin vedený v takzvanom štýle HD-2D, ktorý je známy práve vďaka výbornému Octopath Traveler.

RPG zasadené na východ by malo vyjsť v priebehu súčasného kalendárneho obdobia. Demo si ale vyskúšame už 6. februára 2023, kedy podľa všetkého započne aj Steam Next Fest, pričom môžeme upozorniť, že ukážka bude aktuálna až do konca terajšieho mesiaca.

Čo sa týka jej kvalít, tie sú momentálne zahalené rúškom tajomstva. Spiral Up Games zatiaľ do sveta vypustili niekoľko ukážok, avšak zatiaľ nemajú na konte plnohodnotný titul. Ich projekty sú nezriedka zaujímavé i atraktívne, no ani jeden neuzrel svetlo sveta a všetky sú naplánované na rok 2023.

Nezostáva nám preto nič iné ako dúfať, že demoverzia nás o potenciáli presvedčí a súčasne nás naláka na jeden z indie hitov terajšieho roka. Dovtedy by sme si mali v sebe udržať aspoň trochu pesimizmu a prehnane sa na Wandering Sword netešiť. Aj keď teda podľa vyššie priloženého traileru vyzerá naozaj dobre.

Komentuj!