Register

A password will be e-mailed to you.

Druhý mesiac tohto roku patrí, čo sa týka videohier, rozhodne medzi tie zaujímavejšie. Dokonca, pozoruhodných titulov bolo až toľko, že sme si z pomerne vysokého počtu nevedeli vybrať. Preto v tomto zozname chýbajú pre niekoho zaujímavé tituly ako SpellForce: Conquest of Eo, či Atomic Heart. Čo nám teda prinesie v poradí druhý mesiac tohto roku?

Hogwarts Legacy
Žáner: Akčné open-world RPG
Platformy: PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox Series X/S, Xbox One a PC
Vývojár: Avalanche Software
Dátum vydania: 10. februára 2023

Hogwarts Legacy je akčné RPG, odohrávajúce sa v otvorenom svete, ktorý bol prvýkrát predstavený v knihách slávneho Harryho Pottera. Vydáme sa v ňom na cestu naprieč známymi, ale aj novými miestami, kde budeme skúmať a objavovať fantastické zvieratá a prispôsobovať si postavu svojim predstavám. Samozrejmosťou je výroba elixírov, čarovanie a zlepšovanie talentov v snahe stať sa dokonalým mladým čarodejníkom, presne podľa vlastného vkusu.

Hogwarts Legacy sa odohráva v Rokforte koncom 19. storočia a vaša postava, študent tamojšej čarodejníckej školy, má kľúč k prastarému tajomstvu, ktoré hrozí roztrhnutím čarodejníckeho sveta. Popritom budeme preskúmavajte blízke i vzdialené okolie Rokfortskej školy, pričom na presun tamojším územím môžeme používať aj metlu.

Pharaoh: A New Era
Žáner: Budovateľská stratégia
Platformy: PC
Vývojár: Triskell Interactive
Dátum vydania: 15. februára 2023

Pharaoh je dnes už klasická strategická hra od známeho štúdia Impressions Games, stojaceho aj za vynikajúcou podobnou sériou Caesar. Hlavným princípom hry je budovanie a spravovanie fungujúceho starovekého mesta v ére egyptskej starej ríše. Okrem samotného budovania je veľký dôraz kladený na ekonomické faktory, pričom sa nezabúda ani na vojenskú zložku a bojovanie, ktoré však v tomto žánri nezohráva kľúčový úlohu.

Remake pod názvom Pharaoh: A New Era nám prináša úplne nové rozlíšenie 4K s modernizovaným používateľským rozhraním. Našu populáciu budeme spravovať prostredníctvom vyše päťdesiatich rozsiahlych misii, pokrývajúcich obdobie až 4000 rokov trvajúcej egyptskej ríše. To znamená stovky hrateľných hodín, strávených v úplne novom vizuáli.

Like a Dragon: Ishin!
Žáner: JRPG
Platformy: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S a PC
Vývojár: Ryu Ga Gotoku Studio
Dátum vydania: 22. február 2023

Like a Dragon: Ishin! je remake spin-offu japonskej RPG série Like a Dragon, ktorá je v anglickej lokalizácii známa pod názvom Yakuza. No aj napriek tomu, že ide o oficiálny spin-off tejto populárnej série, neodohráva sa v prostredí moderného japonského veľkomesta, ale v chaotickom období Bakumatsu (1853-1867), v poslednej fáze obdobia Edo. V Like a Dragon: Ishin! sa ujmete role Sakamota Rjómu, ktorý je zapletený do štátneho prevratu v provincii Tose a je odhodlaný nájsť vraha, ktorý zavraždil jeho mentora. Za týmto účelom sa pridá k slávnemu oddielu Shinsengumi v Kjóte.

Titul využíva známy bojový systém, podobný jeho predchodcovi, akčnému počinu Yakuza 5, takže ovládame jediného hrateľného protagonistu a máme prístup k celkovo štyrom bojovým štýlom: šermiar, pištoľník, bitkár a divoký tanečník, používajúcemu kombináciu katany a pištole. Do hry sa vracia nový vedľajší obsah, z ktorých najväčší tvoria takzvané Battle Dungeon, čo je režim preliezania dungeonov, využívajúci karty špeciálnych schopností, a Another Life, vedľajší príbeh, v ktorom musí Rjóma splatiť dlhy Haruky, ktorá je zadlžená kvôli chorobe.

Horizon Call of the Mountain
Žáner: Akčná adventúra
Platformy: PlayStation 5, Xbox Series X / S a PC
Vývojár: Guerrilla Games a Firesprite

Dátum vydania: 22. február 2023

Horizon Call of the Mountain je spin-off známej RPG série Horizon. Tentokrát ide o akčnú adventúru z dielne vývojárskych štúdií Guerrilla Games a Firesprite. Pre spoločnosť a vydavateľstvo Sony predstavuje launch titul na jej novú súpravu virtuálnej reality, zvanej PlayStation VR2.

Ujmeme sa úlohy Ryasa, bývalého rebela Shadow Carja, ktorý je odsúdený odčiniť svoje zločiny tým, že sa pripojí k expedícii vyslanej preskúmať novú hrozbu. Ryas je odborník na šplhanie a je vybavený loveckým lukom pre boj s rôznymi robotickými tvormi, známymi zo série Horizon. Hoci Call of the Mountain má byť do značnej miery oveľa lineárnejší ako pôvodná RPG séria a ponúkne k dispozícii viacero ciest, ktorými sa môžete vydať. Z RPG prvkov zostalo zachované odomykanie ďalších nástrojov a výstroje, ktoré umožňujú Ryasovi byť efektívnejší v prieskume ako aj v boji. Okrem hlavného príbehu bude prítomný aj scénický režim s názvom “River Ride”, predstavujúci pokojnejšiu prehliadku tamojšej krajiny. Počas svojej cesty sa Ryas stretne s mnohými novými, ale i známymi postavami, vrátane hlavnej protagonistky celej franšízy, Aloy.

Company of Heroes 3
Žáner: Real-time stratégia
Platformy: PlayStation 5, Xbox Series X / S a PC
Vývojár: Relic Entertainment
Dátum vydania: 23. február 2023

Real-time strategický titul Company of Heroes 3 je pokračovaním Company of Heroes 2, pričom ponúka nové mechanizmy a herné režimy. Company of Heroes 3 je zasadený do prostredia talianskych a severoafrických bojísk druhej svetovej vojny. V prvej kampani budeme hrať za slávneho generála Erwina Rommela a jeho Afrikakorps, ale zároveň budeme sledovať aj osud mladej berberskej Židovky. Druhá kampaň sa odohráva v Taliansku, kde budeme hrať za Spojencov a budeme sa snažiť zničiť sily Osi. To všetko na veľkej strategickej mape, pripomínajúcej napríklad sériu Total War alebo druhé rozšírenie Ardennes Assault. Takže nás čaká presúvanie celej armády, rozmiestňovanie jednotiek na pozície a až potom príde ku klasickej bitka v reálnom čase, ktorá môže pre každého hráča vyzerať inak v závislosti od rozhodnutí, ktoré pri nej urobil. Okrem toho nás bude čakať veľa rôznych úloh, čo by malo poskytnúť veľkú voľnosť.

Ako sme už vyššie spomínali, tak do tohto zoznamu sa nevošli zďaleka všetky zaujímavé hry, ktoré nám vývojári pripravili na tento mesiac. Ak si myslíte, že by sa v tomto zozname mal nachádzať nejaký iný titul, pokojne to môžete spomenúť v komentári pod článkom.

Komentuj!