Register

A password will be e-mailed to you.

Vydanie remaku Dead Space sa blíži, keďže nočná mora na lodi USG Ishimura započne už tento piatok. Na základe otázok od nedočkavých hráčov zverejnili vývojári ešte niekoľko posledných informácií, ktoré sa môžu pred vydaním vcelku hodiť. V prvom rade tu máme čas, kedy sa hra odomkne, nechýbajú informácie ani o tom, kedy je možné vykonať pre-load titulu a aby boli informácie kompletné, autori ešte pripomenuli požiadavky na hardware a informáciu o tom, aké režimy budú dostupné na konzolách.

Zhrňme si iba v krátkosti, nakoľko všetko pekne popisujú informácie na oficiálnom Twitter účte hry, tie najzásadnejšie veci. Do hrania sa bude možné pustiť 27. januára o 17:00 nášho času, aspoň teda v prípade PC verzie. Konzolové verzie väčšinou bývajú dostupné od dátumu vydania, tam sa na presný čas príliš nepozerá, no ak to však v prípade Dead Space predsa len bude s obmedzením, viete kedy môžete s Isaacom Clarkom vyraziť na nie zrovna veselú výpravu.

Okrem toho tu máme aj podrobnosti o pre-loade, ktorý je na Xboxe už niekoľko dní dostupný. Čo sa týka PlayStation 5 a PC verzie, pre tieto platformy sa sťahovanie odomkne 25. januára. Posledná informácia od autorov sa týka hardwarových nárokov, ktoré ale narozdiel od hry nie sú veľmi krvavé, čo bezpochyby väčšinu poteší. Konzolové verzie ponúknu dva režimy zobrazenie, prvý bude preferovať kvalitu grafiky, 4K rozlíšenie s ray-tarcingom pri 30fps, no ak túžite radšej po vyššej plynulosti, budete sa musieť uspokojiť s natívnym 2K rozlíšením bez ray-tracingu, no pri 60fps.

Okrem týchto oficiálnych informácií sa na internet dostal aj zoznam trofejí, ktoré bližšie rozoberať nebudeme, no vďaka nim bolo odhalené, že si autori prichystali pre fanúšikov alternatívny koniec. Zatiaľ ale nevieme, v čom sa bude líšiť od toho známeho a ani ako sa k nemu bude možné dopracovať.

Zdroje: Twitter, VGC

Komentuj!