Register

A password will be e-mailed to you.

Keďže mnoho pozoruhodných videohier má obmedzený počet lokalizácií, často nie sú dostatočne prístupné pre jazykovo málo zdatných hráčov. Našťastie existuje česká aj slovenská prekladateľská komunita, ktorá sa tento handicap snaží aspoň čiastočne eliminovať.

Okrem aktívnych slovenských prekladateľov s portálu lokalizacie.sk patrí medzi veľmi aktívnych aj český prekladateľ s nickom Mayki. Ten už v minulosti preložil veľké množstvo videohier, najmä z jeho obľúbeného žánru sci-fi a horor. Ide napríklad o kompletnú sériu The Dark Anthology spoločne s odbočkou The Quarry, či také textovo obsiahle sci-fi počiny ako boli The Ascent, alebo Gamedec. Zoznam všetkých jeho prekladov sa nachádza na tomto odkaze.

Jeho preklady sa vyznačujú vysokou kvalitou, takže ich môžeme pokojne odporučiť. Najaktuálnejšími projektami sú preklad The Dark Anthology: Devil In Me, ktorý je už tesne pred dokončením a v rámci predbežného prístupu môžete získať jeho betaverziu a adventúra Alfred Hitchcock – Vertigo, ktorá si odniesla pozitívne hodnotenie aj v našej recenzii.

Komentuj!