Register

A password will be e-mailed to you.

Spoločnosť Wizards of the Coast mala v oblasti videohier veľké plány. Nadviazala nielen partnerstvá s nezávislými vývojármi, ale tiež založila šesť vlastných videoherných štúdií. Minulý rok však jej majiteľ, spoločnosť Hasbro Inc, zaznamenal pokles akcií o 40 % kvôli nižším predajom hračiek, čo spolu s neúspechom hry Dungeons & Dragons: Dark Alliance z roku 2021 malo svoje následky.

Známy novinár agentúry Bloomberg Jason Schreier tvrdí, že spoločnosť Wizards of the Coast je nútená vykonať určité zmeny a obmedziť svoje ambície v odvetví videohier. Údajne sa malo zrušiť prinajmenej päť plánovaných hier. Týka sa to interného projektu s kódovým názvom Jabberwocky a dvoch ďalších externých hier, ešte v ranom štádiu vývoja. Zmena sa dotkne aj nezávislých štúdií Otherside Entertainment a Hidden Path Entertainment.

Pritom treba podotknúť, že Otherside pod vedením Warrena Spectora oznámili minulý rok multiplayerovú simuláciu Argos: Riders of the Storm a štúdio Hidden Path pripravovalo dokonca vysokorozpočtovú hru priamo zo sveta Dungeons & Dragons. Nikto doteraz netuší, aký je stav týchto titulov, vrátane. G.I. Joe od štúdia New Raleigh-Durham. Našťastie aspoň u Baldur’s Gate 3 od Larian Studios je všetko údajne v poriadku, keďže nedávno vyšiel očakávaný patch 9 a celá hra určite vyjde v plnej verzii v tomto roku.

Nielen séria Baldur’s Gate, ale tiež celé univerzum Dungeons & Dragons je naďalej veľmi populárne, a tak veríme, že v dôsledku personálnych zmien v spoločnosti Wizards of the Coast by mohol nastať obrat k lepšiemu.

Komentuj!