Register

A password will be e-mailed to you.

Napriek tomu, že Epic Games Store rozdáva vo veľkom zadarmo videohry, konkurenčnému Steamu na tom záležať nemusí, pretože aj napriek tomu neustále rastie a medzi hráčmi je prekvapivo čoraz populárnejší.

V sobotu 7. januára 2023 používatelia služby Steam prekonali hneď dva rekordy. V ten deň bolo v hre pripojených 10 082 055 hráčov, pričom službu Steam malo zapnutú až neuveriteľných a rekordných 32 186 301 ľudí. Predchádzajúci rekord bol pritom dosiahnutý len v októbri 2022, keď bolo v rovnakom čase online približne 30 miliónov hráčov. V strieľačke Counter-Strike: Global Offensive strávilo čas 1,08 milióna hráčov. Nasledujú Dota 2 z 766 096 hráčmi a Goose Goose Duck zo 605 694 hráčmi

Okrem toho SteamDB hlási historicky najvyšší počet súčasne hrajúcich hráčov pre Red Dead Redemption 2 a Red Dead Online. Westernová akciu od Rockstaru sa skvele predávala počas zimných výpredajov, keď bola v 67% zľave. Red Dead Redemption 2 vyšlo už pred tromi rokmi, ale počas uplynulého víkendu zaznamenalo 69 134 súčasne hrajúcich hráčov.

Samozrejme, nezabúdame aj na tradičný rebríček najúspešnejších hier za minulý týždeň. Tam veľké zmeny neboli, kedže Steam Deck, Elden Ring a Call of Duty: Modern Warfare 2 naďalej okupujú prvé tri miesta. na štvrté miesto sa dostalo prekvapivo akčné RPG Hogwarts Legacy vďaka predobjednávkam a Cyberpunk 2077 sa vyšplhal na piate miesto.

Komentuj!