Register

A password will be e-mailed to you.

Univerzum Evil Dead nie je tvorené iba hrami. Ostatne, pôvodne pod vedením ikonického Sama Raimiho vzniklo pre filmové plátna a neskôr sa z neho stala kultová žánrová záležitosť. Na tú svojho času nadviazal Fede Alvarez, pričom sa zdalo, že sa dočká vlastnej série. Nestalo sa tak, keďže nadchádzajúci film Rise má na starosti nový tvorca a, dokonca, vzniká bez účasti duchovného otca.

Lee Cronin, to je režisér i scenárista Evil Dead Rise. Ide o relatívne začínajúceho autora, ktorý má na svojom konte niekoľko hororových projektov. Menovite možno zmieniť The Hole in the Ground alebo Minutes Past Midnight. Ani jeden z počinov vyložene nerezonoval, avšak prvý zmienený sa dočkal pozitívneho prijatia od kritikov. Takýmto spôsobom pravdepodobne zaujal aj Sama Raimiho, ktorý Cronina údajne odporučil.

Ukážka nám ponúkne tradičné strašidelné hry s prímesou telesného praskania či lámania prstov a kostí. Akosi v nej ale chýba zásadnejšie gore, kvôli ktorému je Evil Dead vlastne známe (stačí si spomenúť na scénu s padaním červeného dažďa). Mimo to však trailer neukazuje nič, čo by sme za poslednú dekádu v tomto žánri nevideli. Dúfajme preto, že do výsledného projektu sa viacej otlačí duch pôvodných snímok či Alvarezovho pokračovania. Projekt by mal byť do celého sveta vypustený 20. apríla 2023. Vtedy sa dozvieme či má sága Evil Dead ešte čo povedať, prípadne by mala zostať pochovaná.

Komentuj!